Erdal Çoban,”Sarıyer sarı köy oldu”

MHP Sarıyer ilçe başkanı Erdal Çoban,”Siyaset enteresan bir şey olmuş eskiden futbol hocaları ben her takımı şampiyon yaparım bazen de insanlar ben her partiyle belediye başkanlığını alırım diye bir zihniyet var ki bu zihniyet çok tehlikeli bir zihniyet.

MHP Sarıyer ilçe başkanı Erdal Çoban,”Siyaset enteresan bir şey olmuş eskiden futbol hocaları ben her takımı şampiyon yaparım bazen de insanlar ben her partiyle belediye başkanlığını alırım diye bir zihniyet var ki bu zihniyet çok tehlikeli bir zihniyet.  İnsanın hayatta bir duruşu olması lazım biz bunların sıkıntısını yaşıyoruz. İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cengiz Tamer bizimle görüşmeler yaptı. Teklifimize“ Benim için bir şereftir” dedi. Son bir aydır koptuk, bir aydır aramızda bir görüşme yok.  olur veya olmaz diye bir kuralda yok, bizim içinde önemli değil, bizim zaten A-B-C planlarımız var” dedi

Öncelikle kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1966 Erzincan Refahiye doğumluyum. İlk ve ortaokulu Refahiye’de liseyi ise İstanbul da okudum. 2 çocuk babasıyım bir de 1 torun dedesiyim. 12 yıldır aktif olarak siyasetteyim. 8 yıl Sarıyer’de teşkilat başkanlığı yaptım. 2 yıldır da ilçe başkanlığı yapıyorum.

Sarıyer’de MHP neler yapıyor çalışmalar hakkında bilgi alabilir miyim?

Sarıyer’de köylülerle beraber 38 mahallemiz var bizim 38 mahallede mahalle başkanımız ve 10 kişilik mahalle yönetimimiz kadın kollarımız var her mahallede. Biz bunlarla sürekli diyalog halindeyiz burada olan açılışlar, davetler, hasta ziyaretleridir, ev ziyaretleridir bize sürekli mahallelerden rapor halinde veriliyor. Bizden isteniyor bizde onları gerçekleştiriyoruz. Sabah namazı programımız var her cumartesi bir camide sabah namazı kılıyoruz. Cemaatle beraber sabah kahvaltısı yapıyoruz orada pek de siyasete girmiyoruz. Sadece insanlara hal ve hatır soruyoruz nereden geldiğimizi söylüyoruz, cumartesi akşamları ise mahalle gezintilerimiz oluyor dernekleri geziyoruz ama şuan ramazan dolayısıyla ramazana odaklandık biz bugün aşağı yukarı 18. İftarımızı veriyoruz.  Kadir gecesinde 24. İftarımızda 1500 kişilik iftar yapacağız ve sonlandıracağız. Biz görüldüğü gibi her gün 300-500 hatta 700 kişilik iftar yemeği veriyoruz yani aktif olarak çalışmaktayız.

2014 seçimlerinde neler yapacaksınız?

Bizim burada tek hedefimiz var o da Sarıyer Belediyesini almak. Sarıyer belediyesini almadığımız zaman bizim için her çalışma başarısızdır. Biz kendimizi böyle şartlandırdık. Biz bunun hesabını yaparak geldik. Sarıyer belediyesini alacağımıza inanıyorum. Sarıyer de yıllardır yani 1985 den beri belediyenin kurulduğu günden beri, belediyeler değişiyor, isimler değişiyor, değişmeyen tek şey Sarıyer. Resmen Sarıyer sarı köy oldu. İstanbul’daki ilçeler belli standartlarla gelişirken çıtayı yükseltirken Sarıyer çizgisi giderek aşağı düşüyor. Sarıyer sarı köy oldu biz de burada diyoruz ki yeşil ile mavinin buluştuğu nokta Sarıkent olacak bundan sonra.

Bir adayınız var mı adayda aradığınız şartlar nelerdir?

Öncelikle birincisi,  bayrak ve vatanla hiçbir şekilde problemi olmayacak bunları karşılıksız sevecek, ikincisi hayatında hiçbir leke bulunmayacak üçüncüsü, seçim bütçesini plazalarla değil halkla birlikte yapacak çünkü plazalarla yaparsanız plazalara hizmet etmiş olursunuz halka hizmet etmiş olmazsınız.

Mevcut adaylarınız var mı?

Biz mahallerde ön yoklama yaptık “kimi MHP belediye başkanı adayı görmek istersiniz” diye yaklaşık 18 kişilik bir liste geldi biz 18 kişilik listenin 16 kişi ismi geldiğini basınla paylaştık. İşte 18 kişiden bir tanesi bendim. Kendimi o listeden çıkarttım. Çünkü öyle bir niyetim yoktu. Ben burada enerjimi kaybederim. Adayla bizim enerjimizin birleşmesi lazım, bizim burada kişisel makam koltuğumuz önemli değil, biz Sarıyer’e hizmete talibiz. Bizim planlarımız var bunları bekliyoruz. Siyaset enteresan bir şey olmuş eskiden futbol hocaları ben her takımı şampiyon yaparım bazen de insanlar ben her partiyle belediye başkanlığını alırım diye bir zihniyet var ki bu zihniyet çok tehlikeli bir zihniyet insanın hayatta bir duruşu olması lazım biz bunların sıkıntısını yaşıyoruz Sarıyer de.

Cengiz Tamer ismi geçti bunu bir açıklar mısınız?

Cengiz Tamer yerel basında MHP’nin adayı diye haber çıktı, öyle bir izlenim verdi ki, yerel basında Beni aradılar. Reklamın iyisi kötüsü olmaz dedim. İçinden böyle bir şey geçiyorsa, bizim için bir sakıncası yok dedim. Daha sonra biz kendisiyle görüştük teklifimizi sunduk,  İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cengiz Tamer “ Benim için bir şereftir” dedi. Bunu kabul etti. Biz sonradan onunla projelerimizi anlattık. Bu konu hakkında birkaç kez görüşmemiz oldu. Biz onunla projelerimizi anlattık. Bizim Sarıyer’i almamız için bütçeniz nedir diye sorduk kendisine, Şu kadar bütçe lazım dedik. O da bize” Bir hafta süre tanıyın” dedi “ben bu bütçeye ne kadar katkı sağlayabilirim ona bakayım” dedi. Ortada başka bir şey yok onu verdin bunu aldın gibi, bir şey yok, Bizden istediği. Diğer partilerde var, aday olan kişi, Parti’ye ilçeye Genel merkeze yardımda bulunurlar. Op. Dr.Cengiz Tamer , Bize bunu sordu. Fakat MHP’de böyle bir şey yok dedik. Sadece kendi bölgesinde harcayacak paranın onu ilgilendirdiğini, böyle bir şeyin olamayacağını söyledik. Başka partiler gibi değil Başka partiden Ankara’dan birini gönder ama MHP hiçbir zaman Ankara’dan birilerini göndermiyor. MHP bence siyasetin en demokrat, demokrasiye inanan bir partidir. Op. Dr.Cengiz Tamer halen bize dönmedi. İşinde etik olmayan tarafı ne yapacağız nasıl bir seçim strateji yapacağız, nasıl insanlara ulaşacağız, kendisiyle paylaştık. Bu paylaşımları yarın başka bir parti de paylaşırsa, bu etik olmaz Sarıyer’e de, siyasete de yakışmaz. Biz de zaten bunun altında kalmayız. Açık ve net o kendine yakışanı yaparsa, bizde kendimize yakışanı yaparız.Son bir aydır koptuk, bir aydır aramızda bir görüşme yok.  Olur veya olmaz diye bir kuralda yok. Olur veya olmaz, bizim içinde önemli değil, bizim zaten A-B-C planlarımız var.

16 Aday var dediniz bunların isimlerini vermeniz mümkün mü?

Daha erken öyle bir konumdayız, Şu anda inanın ben Sarıyer’e atandığım zaman yerel gazeteleri ziyaret ettim ve yerel gazetelere şunları söyledim. “Bundan sonra Sarıyer de gündemi MHP belirleyecek”  ben belirleyeceğim ve diğer partiler beni takip edecek. Şimdi bunu yapıyorum. Şuanda bütün partilerin gözü bizde, bütün partiler bizim üzerimize oynuyor. O yüzden şimdi biz bu isimleri verdiğimiz de onlara bir şekilde teklifler,  tehditler, yani bir şekilde üzerine gidiliyor. Op. Dr.Cengiz Tamer ile, biz görüşene kadar kimsenin haberi yoktu. Gündeminde yoktu, bir anda böyle oyalama taktiği daha önce biz böyle şeyleri tekrar yaşadık

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Mevla’m, bu toprak ve bayrağımız altında bizleri var etsin. Biz vatandaşımızın mutlu olmasını ve huzurlu olmasını istiyoruz. Kavgadan uzak stres ve gerilimden uzak herkesin birbirini sevdiğini üzmediği bu ülkede her bireyin bu ülkenin vatandaşı olduğunu unutmadan biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz bizim kapımız herkese açık.

Kısa Not: Haber video kayıtlıdır

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Güven ve tecrübe engelliler ile birlikte
Sarıyer’de, Dr. Cengiz Tamer nereye koşuyor
Saadettin Erol,”Ayazağa da tavan yaparız”
Güven ve Tecrübe Ayazağalılar ile buluştu
Sarıyer’in Yerel Basını Kitaplarını Tanıttı