Dünyadan Haberler

Uzun süredir Amerika'da atçılık yapan ve birçok kez Claiming Challenge galibiyetleri başta olmak üzere ulaştıkları başarılarla Amerikan Yarış Basını'na konuk olan Kantarmacı Ekürisi'nden bir önemli galibiyet daha geldi.

24 Ağustos Perşembe günü New York'ta bulunan Saratoga Hipodromu'nda gerçekleştirilen Grup 2 statüsündeki Ballston Spa Stakes'i Evvie Jets (Twirling Candy - Natchez Trace / Consolidator) jokeyi Manuel Franco ile kazandı.

Avrupa ve ABD'den birçok başarılı start aldığı koşuda birinciliğe ulaşan Mertkan Kantarmacı'nın antrene ettiği 5 yaşındaki kısrak Evvie Jets, 22. startında 7. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

Bu galibiyetle birlikte Mertkan Kantarmacı'nın antrene ettiği atlar bu yıl 83. yarışında 11. birinciliğine imza atarken toplamda ise 1334. startında 204. galibiyetini elde etti.

York Ebor Festival devam ediyor

23 Ağustos Çarşamba günü startı verilen ve yarın tamamlanacak olan York Hipodromu'nun ev sahipliğindeki Ebor Festival kapsamında ilk iki gün sonunda sezonun önemli iki Grup 1 yarışı düzenlendi.

Yalnızca 4 safkanın start aldığı ancak katılan safkanların birbirinden kaliteli isimler olduğu sezonun önemli koşularından G1 Juddmonte International Stakes'te startla birlikte Frankie Dettori idaresinde liderliği alan Mostahdaf (Frankel - Handassa / Dubawi) son metrelere kadar bu liderliğini koruyup 2050 metre çim pistteki koşuyu kazanmayı başardı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

Shadwell Ekürisi'nin sahibi olduğu, John Gosden'ın antrene ettiği safkanın ardında ikinciliği de ahırdaşı olan kısrak Nashwa (Frankel - Princess Loulou / Pivotal) elde etti. 7 yarıştır galibiyetle pistten ayrılan koşunun favorisi Paddington (Siyouni - Modern Eagle / Montjeu) ise üçüncü, The Foxes (Churchill - Tanaghum / Darshaan) dördüncü oldu.

Son startında G1 Prince of Wales's Stakes'i kazanan Mostahdaf üst üste ve toplamda ikinci G1 zaferine ulaşmış oldu. 

Ebor Festival'in ikinci gününde 3+ yaşlı kısrakların mücadele ettiği 2400 metre çim pistteki G1 Yorkshire Oaks'u Coolmore Ekürisi'nin sahibi olduğu, Aidan O'Brien'ın antrene ettiği Warm Heart (Galileo - Sea Siren / Fastnet Rock) jokeyi James Doyle ile kazandı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız

Yorkshire Oaks'ta Warm Heart'ın ardında ikinciliği Free Wind (Galileo - Alive Alive Oh / Duke of Marmalade) elde ederken, Warm Heart'ın ahırdaşı Savethelastdance (Galileo - Daddys Lil Darling / Scat Daddy) üçüncü, Bluestocking (Camelot - Emulous / Dansili) ise dördüncü oldu.

Kazanan Warm Heart, kariyerinin ilk Grup 1 zaferine ulaşırken toplamda ise 7. startında 4. birinciliğine ulaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri