Dünyadan Haberler

22 Temmuz Cumartesi günü İrlanda'nın Curragh Hipodromu, sezonun klasik koşularından olan ve ülkemizdeki karşılığı Kısrak Koşusu olarak bilinen G1 Irish Oaks'a ev sahipliği yaptı. Son metrelere kadar birincilik mücadelesinin sürdüğü koşuyu bu yıl Coolmore Ekürisi'nin sahibi olduğu, Aidan O'Brien'ın antrene ettiği Savethelastdance (Galileo - Daddys Lil Darling / Scat Daddy) jokeyi Ryan Moore ile kazanmayı başardı.

2023 yılı G1 Irish Oaks'u izlemek için tıklayınız

2400 metre mesafeli İrlanda'nın Kısrak Koşusu'na bu yıl 3 yaşlı 8 dişi tay katıldı. Koşuda Savethelastdance'in ardında ikinciliği Bluestocking (Camelot - Emulous / Dansili) elde ederken, Library (Galileo - Words / Dansili) üçüncü, Lumiere Rock (Saxon Warrior - Last Gold / Gold Away) ise dördüncü oldu.

2 yaşlılığında yalnızca bir kez start alan Savethelastdance, bu yıl Nisan ayında Leopardstown'da Maiden'a veda etti. Mayıs ayında Chester Oaks'u 22 boy farkla kazanırken tüm dikkatleri üzerine çekip Epsom Oaks'a favori olarak katılan ve ikinci olan dişi tay, G1 Irish Oaks ile ilk G1 zaferine uzandı.

ABD'de Grup 1 koşular gerçekleştirildi

Amerika'da 22 Temmuz Cumartesi günü 3 G1 koşu gerçekleştirildi. 2 Grup 1 yarışa Monmouth Park ev sahipliği yaparken Saratoga'da da G1 heyecanı yaşandı.

3 yaşlı taylar için sezonun en önemli koşularından olan G1 Haskell Stakes, Monmouth Park'ta 8 safkanın katılımıyla 1800 metre kum pistte gerçekleştirildi. Richard Mandella'nın antrene ettiği Geaux Rocket Ride (Candy Ride - Beyond Grace / Uncle Mo) jokeyi Mike Smith idaresinde zafere uzandı.

2023 yılı G1 Haskell Stakes'i izlemek için tıklayınız

Geaux Rocket Ride'ın ardında bu yılın G1 Kentucky Derby galibi Mage (Good Magic - Puca / Big Brown) ise koşudan ikinci olarak ayrıldı.

2 yaşlı olarak start almayan ve kariyerine bu yıl Ocak ayında Santa Anita'da kazanarak başlayan Geaux Rocket Ride, 4 Mart günü G2 San Felipe Stakes'te Practical Move'un ardında ikinci olarak ilk ve tek mağlubiyetini aldı. Son startında Haziran ayında Affirmed Stakes'i kazanan tay, G1 Haskell Stakes ile 4'te 3 yaptı.

Aynı gün Monmouth Park'ta gerçekleştirilen ve 3+ yaşlı 9 safkanın birincilik mücadelesi verdiği 2200 metre çim pistteki G1 United Nations Stakes'te ise Michael Maker'ın antrene ettiği Therapist (Freud - Lady Renaissance / Smart Strike) jokeyi Javier Castellano ile kazanarak 42. startında ilk G1 zaferini elde etti. 8 yaşındaki safkanın kariyerinde toplamda 13. birinciliği oldu.

G1 United Nations Stakes'i izlemek için tıklayınız   

Cumartesi günü ABD'de bir diğer Grup 1 yarış ise Saratoga'da koşuldu. 3 yaşlı 5 dişi tayın start aldığı, 1800 metre kum pistteki G1 Coaching Club American Oaks'u bu yıl Brad Cox'un  antrene ettiği Wet Paint (Blame - Sky Painter / Street Cry) jokeyi Flavien Prat idaresinde kazanma başarısı gösterdi.

G1 Coaching Club American Oaks'u izlemek için tıklayınız

G1 CC American Oaks ile birlikte kariyerinin ilk Grup 1 zaferine ulaşan Wet Paint, toplamda ise 9. startında 5. birinciliğine ulaşmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri