Dünyadan Haberler

Kantarmacı Ekürisi’nden ABD’de ilk Grup koşu galibiyeti

 

22 Ekim Cumartesi günü ABD’nin Aqueduct Hipodromu’nda düzenlenen Belmont programı kapsamındaki koşulardan G3 Noble Damsel Stakes’i bu yıl Robert J. Amendola’nın sahibi olduğu, Mertkan Kantarmacı’nın antrene ettiği Evvie Jets (Twirling Candy – Natchez Trace / Consolidator) jokeyi Eric Cancel idaresinde kazanmayı başardı. Bu galibiyetle birlikte Kantarmacı Ekürisi ABD’deki ilk Grup koşu birinciliğine ulaştı.

G3 Noble Damsel Stakes’i izlemek için tıklayınız.

20 Eylül 2020 günü kariyerine başlayan Mertkan Kantarmacı’nın antrene ettiği Evvie Jets, G3 Noble Damsel Stakes ile birlikte ilk Grup koşu birinciliğine ulaşırken toplamda ise 16. startında 4. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

İngiltere ve Fransa’da 2 yaşlı taylar Grup 1 koşular için piste çıktı

 

2 yaşlı taylar için İngiltere’de sezonun önemli koşularından G1 Vertem Futurity Trophy bu yıl 22 Ekim Cumartesi günü Doncaster Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Koşuyu bu yıl Coolmore Ekürisi’ne ait safkanlardan, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Auguste Rodin (Deep Impact – Rhododendron / Galileo) jokeyi Ryan Moore ile kazandı.

G1 Vertem Futurity Trophy’i izlemek için tıklayınız.

1 Haziran günü kariyerine İrlanda-Curragh’da ikinci olarak başlayan Auguste Rodin, 2 Temmuz günü Naas’ta kazanıp Maiden’a veda etti. Son olarak 10 Eylül günü katıldığı G2 Juvenile Stakes’i lehine çeviren tay, G1 Vertem Futurity Trophy ile dördüncü startında üçüncü birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

 

Fransa’nın Saint-Cloud Hipodromu’nda düzenlenen G1 Criterium International’ı ise yine Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Donnacha O’Brien’ın antrene ettiği Proud And Regal (Galileo – Simply Perfect / Danehill) jokeyi Gavin Ryan ile birinciliğe ulaştı ve 5. startında ilk G1 zaferini hanesine yazdırdı.

G1 Criterium International’ı izlemek için tıklayınız.

 

Aynı gün Saint-Cloud’da günün bir diğer G1 mücadelesi olan ve 2 yaşlı tayların 2000 metre çim pistte birincilik mücadelesi verdiği Criterium de Saint-Cloud’da birinciliğe Charlie & Mark Johnston’un antrene ettiği, Daniel Muscutt ile start alan Dubai Mile (Roaring Lion – Beach Bunny / High Chaparral) ulaştı ve 5. startında ilk Grup koşu galibiyetine imza attı.

G1 Criterium de Saint-Cloud’u izlemek için tıklayınız.

 

23 Ekim Pazar günü Fransa’nın ParisLongchamp Hipodromu’nda düzenlenen 3+ yaşlı atların 3100 metre çim pistteki mücadelesi G1 Prix Royal-Oak’u ise Jean-Pierre Gauvin’in antrene ettiği, Marie Velon ile start alan Iresine (Manduro – Inanga / Oasis Dream) kazanmayı başardı. 5 yaşındaki iğdiş safkan G1 Prix Royal-Oak zaferiyle birlikte ilk Grup 1 birinciliğini hanesine yazdırdı.

G1 Prix Royal-Oak’u izlemek için tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri