Dünyadan Haberler

ABD'de bulunan Saratoga Hipodromu'nda günün en önemli mücadelesi olan ve kum pistte 1800 metre mesafe üzerinden koşulan G1 Whitney Stakes'i bu yıl China Horse Club ve WinStar Harası'nın ortaklaşa sahibi olduğu, Todd Pletcher'ın antrene ettiği Life Is Good (Into Mischief - Beach Walk / Distorted Humor) jokey Irad Ortiz Jr. idaresinde, startla birlikte aldığı liderliği potoya kadar koruyarak 1.48.97'lik bitiriş derecesiyle kazanmayı başardı.

Koşuda ikincilik ise kazanan Life Is Good gibi yine Todd Pletcher'ın antrene ettiği, aygırlarımızdan Super Saver'ın temsilcisi Happy Saver'ın (Super Saver - Happy Week / Distorted Humor) oldu.

G1 Whitney Stakes'i izlemek için tıklayınız.

Geçen yıl G1 Breeders' Cup Dirt Mile ve bu yıl G1 Pegasus World Cup'tan zaferle ayrılan Life Is Good, G1 Whitney Stakes ile birlikte kariyerinin 10. startında 3. Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam birincilik sayısını ise 8'e çıkarmış oldu.

Öte yandan aynı gün Saratoga'da gerçekleştirilen G1 Test Stakes sürprizle sonuçlandı. bu yıl Wesley Ward'un antrene ettiği Chi Town Lady (Verrazano - Toni's Holiday / Harlan's Holiday) jokeyi Joel Rosario idaresinde birinciliğe ulaşan isim oldu.

G1 Test Stakes'i izlemek için tıklayınız.

2021 yılında katıldığı ilk iki startını kazanan Chi Town Lady, G1 Test Stakes ile birlikte kariyerinin 7. startında ilk Grup koşu galibiyetini elde ederken, toplam birincilik sayısını ise 3'e çıkardı. 3 yaşındaki dişi tay, ilk ve tek Stakes galibiyetini ise geçen yıl çim pistte elde etmişti.

Saratoga'da günün bir diğer önemli mücadelesi olan G1 Saratoga Derby'de zafere Charlie Appleby'nin antrene ettiği, William Buick ile start alan Nations Pride (Teofilo - Important Time / Oasis Dream) uzandı.

G1 Saratoga Derby'i izlemek için tıklayınız.

Kariyerine İngiltere'de başlayan Nations Pride, yarış hayatının 8. startında ilk Grup koşu birinciliğine imza attı. 3 yaşındaki tay toplamda ise 5. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

6 Ağustos Cumartesi günü ABD'de gerçekleştirilen bir diğer G1 yarış ise Del Mar Hipodromu'ndaydı. 3+ yaşlı kısraklar için yılın önemli mücadelelerinden biri olan G1 Clement L. Hirsch Stakes'i bu yıl Marcelo Polanco'nun antrene ettiği, Hector Berrios ile start alan Blue Stripe (Equal Stripes - Blues For Sale / Not For Sale) kazandı.

G1 Clement L. Hirsch Stakes'i izlemek için tıklayınız.

1700 metre kum pistteki koşuda Blue Stripe'ın ardında ikinciliği Desert Dawn (Cupid - Ashley's Glory / Honour And Glory) elde ederken, aygırlarımızdan Daredevil'ın kızı Shedaresthedevil (Daredevil - Starship Warpspeed / Congrats) ise üçüncü oldu.

Bu yıl G2 Santa Margarita Stakes'i kazanan 5 yaşındaki kısrak Blue Stripe, G1 Clement L. Hirsch Stakes ile birlikte ABD'deki ilk G1 zaferine ulaşmış oldu. Kariyerine Arjantin'de başlamış olan kısrak toplamda ise 10. startında 6. birinciliğine imza attı.

Cumartesi günü İrlanda'da Grup 1 koşu heyecanı yaşandı. Curragh Hipodromu'nda düzenlenen ve 2 yaşlı taylar için sezonun önemli koşularından olan G1 Phoenix Stakes'i bu yıl Coolmore Ekürisi'nin sahibi olduğu, Aidan O'Brien'ın antrene ettiği Little Big Bear (No Nay Never - Adventure Seeker / Bering) jokeyi Ryan Moore ile etkileyici şekilde kazandı.

G1 Phoenix Stakes'i izlemek için tıklayınız.

İlk Grup 1 zaferini hanesine yazdıran Little Big Bear, yalnızca kariyerinin ilk yarışında mağlup olurken G1 Phoenix Stakes ile birlikte üst üste ve toplamda 4. birinciliğine uzandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri