Dr. Özcan Kızılkaya Koşusu’nda galibiyete Dagmar ulaştı

3 yaşlı safkan İngilizlerin katılımıyla 1500 metre sentetik pistte koşulan yarışa 9 tay katıldı. Murat Kadaifçioğlu’nun yetiştirdiği, Arzu Güneş’in sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Faruk Serintürk’ün üstlendiği Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) jokeyi Vedat Abiş’le koşuda galibiyete ulaşmayı başardı. Doru erkek tay sentetik pistteki 6’ncı startında 5’inci galibiyetini elde etti.

Yarışın ikincisi Marka Polo (Torok - Vastanya / Royal Academy) olurken, El Audaz (Lion Heart - Ascella / Powerscourt) üçüncü, Turdemirkır (Captain Rio - Lila Hatun / Red Bishop) dördüncü, Flawless Power (Lion Heart - Nurmahal / Bin Ajwaad) da beşinci sırada yer aldı.

Kazanan Dagmar için bitiriş derecesi 1.30.35 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise 5 Boy - 2,5 Boy - 2 Boy - Baş şeklinde oluştu.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Faruk Serintürk’e kupasını Rasim Tetik takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyemiz S. Selman Taşbek de katıldı.

 

Dr. Özcan Kızılkaya

1935 yılında İstanbul’da doğan Özcan Kızılkaya, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlığını yaptığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde çalışma hayatına başladı. Ardından Erzurum Fevzi Çakmak Hastanesi’nde görev yapan Kızılkaya, emekli olduktan sonra doktorluk mesleğini serbest olarak sürdürdü. Uzun süre at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Kızılkaya, Sahibi olduğu ve yetiştirdiği Doctor's Love, Doctor's Soul, Raufamca ve Şakirefendi isimli safkanlar ile Grup koşular koştu ve kazanma başarısı gösterdi. 1994 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2004 yılında aramızdan ayrılan Dr. Özcan Kızılkaya’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri