Pandemiden önce yılda 5 milyon adet plastik bazlı köpük tabakta ürün satışı gerçekleştiren CarrefourSA, pandemi sürecinde hijyen kuralları sebebiyle, bu miktarın artmasıyla birlikte meyve ve sebze ile teması uygun, yüzde 100 geri dönüştürülmüş kağıtlardan üretilen, doğa dostu ve yerli üretim olan kağıt tabakları kullanmaya başladı.
Dünya üzerinde her yıl yaklaşık 350 milyon ton plastik üretiliyor. Bu plastiklerin hiçbiri doğada kısa sürede kendiliğinden parçalanarak yok olmuyor. Araştırmalar, dünya genelinde üretilen plastiklerin yüzde 1,5 ile yüzde 4,5 arasının okyanuslara taşındığını belirtiyor. Günümüzde Kuzey Pasifik'teki Türkiye'nin yüz ölçümünün yaklaşık iki katı genişliğindeki "Büyük Pasifik Çöp Alanı", okyanusların dünyanın plastik çöp toplama alanlarına dönüştüğünü kanıtlıyor.
Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, gerçekleştirdiği faaliyetlerinde sürdürülebilirliği esas alarak, yaşanabilir bir dünya için doğa ve çevreye karşı hassas olmanın gerekliliğinin bilinciyle taze sebze - meyve reyonlarında geri dönüştürülmüş kâğıtlardan üretilen, meyve ve sebze ile teması uygun, selüloz bazlı, yerli üretim viyol tabakları kullanmaya başladı.
Viyol tabaklar, Dentaş Kâğıt tarafından üretim safhasında hiçbir ağaç kesilmeyerek sadece geri dönüştürülmüş atık kâğıtlardan ve meyve ve sebze ile temasa uygun olarak Denizli'de üretiliyor.
Başta, Tarım ve Orman Bakanlığı altında faaliyet gösteren TİGEM ve TAGEM ile devam eden iş birliği çerçevesinde yerli tohum ile üretilen ürünler olmak üzere, diğer paketli ürünler ve organik ürünler, 1 Eylül'den itibaren doğa dostu, meyve ve sebze ile temasa uygunluğu onaylanmış %100 geri dönüşümlü viyol tabaklarla reyonlara gelmeye başladı.
Kaynak: IHA