3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1700 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.
Koşuyu, Ali Şeker'in sahibi ve Fevzi Yılmaz'ın da yetiştiricisi olduğu My Most Special (Güngör Baba - Rigorous / Grand Slam) aprantisi Ahmet Hasan Bayar idaresinde kazandı. Osman Demir'in antrene ettiği doru dişi tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 3'üncü birinciliğini elde etmiş oldu.
6 safkanın start aldığı yarışta Victory Shot ikinci olurken, Sasha Girl üçüncü, Rutbar dördüncü ve Shine Of Sun da beşinci oldu.
Koşunun galibi My Most Special için bitiriş derecesi 2.03.97 olurken, farklar ise Burun - 6,5 Boy - 5 Boy - 1 Boy şeklinde oluştu.
Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Şahin Akbaş'a ödülünü, 59. 60. 61. ve 62. dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Mehdi Eker verdi.
Törende, Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi kazanan safkanın aprantisi Ahmet Hasan Bayar'a çiçek takdim etti.
Diyarbakır Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan günün anısına Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik'e plaketini takdim etti.
Törene, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Dicle üniversitesi Genel Sekreteri Ali Karakaş ile OSB YK Üyeleri Yunus Yıldız, Yüksel Kaya ve Kamuran Azizoğlu da katıldı.
15 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Koşusuna katılmak üzere gelen 59. 60 .61. ve 62. Dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Hipodromunda sergilenmekte olan Türkiye Jokey Kulübünün "Fark Yaratan Kadınlar" temalı fotoğraf sergisini de gezdi.
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşu için arsa kamulaştırma çalışmaları 1991-1995 yılları arasında başlamış, ilk arsa tahsisi 1996 yılında yapılmıştır. 4562 Sayılı OSB Kanunu çerçevesinde 16 Nisan 2001 tarihi itibariyle tüzel kişilik kazanan bölge yönetimi, Diyarbakır OSB Müteşebbis Heyeti, Diyarbakır Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve OSB katılımcılarından oluşmaktadır. 4 etaptan oluşan bölgenin, toplam alanı 915,8 hektar olup, 5. etap ile ilgili 05.10.2022 tarihinde yer seçim komisyonuna katılan kurum adına nihai görüş bildiren kurum temsilcilerince Diyarbakır OSB İlave alan yeri olarak oy birliği ile uygun görülmüştür ve çalışmalar devam etmektedir. Diyarbakır OSB’de 280‘i üretim olmak üzere 390 firma bulunmaktadır. Reel doluluk oranı %96,1 seviyesinde olan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde çeşitli sektörlerden toplam 390 firma bulunmaktadır. Bu yıl itibariyle bölgede yaklaşık 14.000 kişi istihdam edilmekte olup, 5. etabın devreye girmesi durumunda istihdam sayının önümüzdeki yıllarda 17.000 kişinin üzerinde olması beklenmektedir.