Dink Davasında Avukatların Talepleri Reddedildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Yargıtay’dan dönen davaya devam edildi.

 Dink ailesinin avukatları, soruşturmanın genişletilmesi için birçok talepte bulunurken mahkeme “Bu taleplerin araştırılması davayı uzatmaktan başka yarar sağlamaz” diyerek talepleri reddetti.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Yargıtay’dan dönen davaya Ogün Samast’ın ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan yargılandığı dava ile birleştirildikten sonra ilk kez görüldü. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Erhan Tuncel hazır bulunurken Hrant Dink’i öldürmek suçundan hükümlü olan Ogün Samast ile Yasin Hayal ile duruşmaya katılmadı.
Duruşmada söz alan Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, soruşturmanın genişletilmesini istedi. Hrant Dink’in 6 Şubat 2004’te Agos Gazetesi’nde yer verdiği Sabiha Gökçen haberi ile başlayan ve geçtiğimiz günlerde kamu görevlilerinin tutuklandığı soruşturmaya kadar özetleyen Bakırcıoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile İstihbarat Daire Başkanlığı’na yazı yazılarak, “Hrant Dink ve Agos Gazetesi’ne ilişkin yapılan tüm çalışmalar, toplanan bilgiler ve oluşturulan kayıtların ve Hrant Dink hakkında açılan davalara kimlerin katıldığı, adliye binası önünde yapılan eylemlerin kimler tarafından organize edildiğine ilişkin yapılan takipler sonucu elde edilen bilgilerin ve oluşturulan raporların tamamının istenmesini talep ediyoruz” dedi.
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Tarlaya değil Okula
Yaşam Yaratıcıları, Kağıthane Fen Bilimleri Okulları'nda yetişiyor
Sarıyer Rumeli Kavağı Spor Kulübü'nden başarılı sonuçlar
"Ver Kaç" romantik komedi filmi 15 Eylül'de sinemalarda!..
Mardinli ve Siirtli Çocuklar Sarıyerde