Dinçer Cebeci Koşusu'nu Anadolu Koparan kazandı

Programın 6. mücadelesi olan Dinçer Cebeci Koşusu'na (KV-8), 3 yaşlı 8 safkan İngiliz tayı katıldı. 2100 metre çim pistte gerçekleştirilen koşuyu, Şeyda Ercan'ın sahibi olduğu, Tuğban İzzet Aksoy tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Ramazan Güneli'nin üstlendiği al erkek tay Anadolu Koparan (Native Khan - Tapit Girl / Tapit) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı.

Koşuda ikinciliği, Urfa Aslanı (Approve - Waimaria / High Chaparral) elde ederken, Gracias Sinyor (Native Khan - Dry Cleaner / Powerscourt) üçüncü, Edgar (Native Khan - Senator Amidala / Lion Heart) dördüncü ve eküri taylardan No Name Hero (Oxbow - Sitara / Point Given) ise beşinci oldu.

Anadolu Koparan için bitiriş derecesi 2.13.87 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise 2 Boy - 1 Boy - 3,5 Boy - 5 Boy şeklinde oluştu.
 

Dinçer Cebeci

1938 yılında Düzce’de doğan Dinçer Cebeci, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından avukatlık yapmaya başladı. Genç yaşlarda atçılığa ilgi duyan Cebeci, birçok yarış atı yetiştirerek sahalarda at koştu ve önemli kupaların sahibi oldu. 1988 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulları’nda Genel Sekreter ve Muhasip Üye olarak görev alan Cebeci, Kulübün basın sözcülüğünü de yaptı. 2004 yılında aramızdan ayrılan Dinçer Cebeci’yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri