Deniz Yücel: "Asıl Küfe; Emeklinin, Emekçinin, İşçinin, Esnafın Sırtında!"

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “Sayın Şimşek’ten, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in kredi notumuzu iki kademe arttırmasını büyük bir başarı hikayesi olarak dinledik. Büyük bir müjde ile duyuruldu duyurulmasına ama; Moody’s’e göre hala “yatırım yapılabilir ülkeler” arasında bile değiliz. Fakat kimse bu acı gerçekten bahsetmiyor. Kredi notumuz iki kademe yükseldiği halde dahi, ülkemizin “yatırım yapılabilir ülkeler” arasına girememesi, Türkiye’yi, kaç yıl geriye götürdüklerinin de aslında somut bir kanıtı. İşçinin, emekçinin, emeklinin, çiftçinin emeğinin karşılığından tasarruf ederken, kendilerine kaynak yaratanların şatafatından gram eksilme yok. Yahu anlayın artık kardeşim. Siz “Başardık” deyince başarmış olmuyoruz. Moody’s kredi notumuzu yükseltince Ayşe Teyze’nin tenceresi kaynamıyor, Ahmet Amca’nın borçları bitmiyor.” dedi.

MYK Toplantısının gündemine dair açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “AKP yöneticileri pazara gitmiyor, halkın içine karışmıyor, emeklilerin derdini dinlemiyorlar. Ama oturdukları yerden ‘her şey düzeliyor’ mesajı vermeye de bayılıyorlar. Bir adet limon 12 lira, bir kilo taze fasulye 60 lira, bir kilo armut 200 lira olur mu? Fileler bomboş ama enflasyon düştü öyle mi? Böyle bir ortamda emeklilere reva görülen maaş 12 bin 500 lira. Bir de Erdoğan, emekli maaşına verdikleri şaka gibi zammı eleştiren muhalefete hiç utanıp sıkılmadan ‘Bunların sırtında küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz’ demiş. Sayın Erdoğan! Sen farkında değilsin ama asıl ‘küfe emeklinin, emekçinin, işçinin, esnafın sırtında…’ İktidarı bir kez daha uyarıyoruz! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilmeli, asgari ücret de en az 25 bin lira olmalı.” ifadelerini kullandı. Yücel, şöyle konuştu:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri