DAHA TEMİZ KAĞITHANE İÇİN EL ELE VERDİK

Kağıthane Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2016 yılında binlerce lale ve mevsimlik çiçeği toprakla buluşturarak, ilçeye yıl boyunca bahar havası yaşattı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gülçin Aksu, müdürlüğün 2016 yılı faaliyet raporunu, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a sundu.

Rapora göre, ilçe genelinde günlük ortalama toplanan 470 ton çöpün, yüzde 45’ini ambalaj atıkları oluşturuyor. Geri dönüşüm alanında örnek çalışmalara imza atan Kağıthane Belediyesi ekipleri de bu kapsamda ambalaj atıkları arasında yer alan cam, kağıt, metal, karton ve plastikleri ayırarak, tekrar ekonomiye kazandırıyor.

Müdürlük tarafından 2006 yılı içerisinde yapılan mavi kapak kampanyaları sayesinde 3 bin 767 kilo mavi kapak toplanarak, bunun karşılığında alınan 13 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Geçen yıl içerisinde kampanyalarla 1 ton 400 bin kilo atık pil toplayarak, çevreyi koruma anlamında önemli bir başarı elde eden belediye, 346 gürültü şikayetini de çözüme kavuşturdu.

İstanbul’da metrekare hesabına göre en fazla parka sahip olan Kağıthane Belediyesi, parklarda güvenliği de üst seviyede tutuyor. Bu kapsamda, 2016’da ilave olarak parklara 100 kamera sistemi daha yerleştirildi.

2014’te 450 bin, 2015’te 900 bin olan lale soğanı dikimini 2016’da 1 milyona ulaştıran belediye, ilçenin çeşitli yerlerine 1 milyon adet de mevsimlik çiçek dikti.

Geçen yıl içinde 2 bin 47 fidan diken belediye ekipleri, sitelere de ücretsiz yazlık ve kışlık budama, çim biçme ve peyzaj hizmeti verildi.

İlçede yaşayan kedi ve köpekleri de düşünen ‘hayvan dostu’ belediye, 38 kedi ve 44 de köpek evinin  montajını tamamlayarak, sokak hayvanlarının barınma ihtiyacını çözüme kavuşturdu.

Sosyal sorumluluk projelerine de imza atan Kağıthane Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, bu çerçevede yaptığı yarışmalarla çok sayıda öğrenciye hediyeler verdi. 


Kaynak: istanbulses/ Kağıthane

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNN KUTLU OLSUN
“ÇOCUKLARINIZA EVDE OYUN ALANLARI OLUŞTURUN”
BAŞKAN KILIÇ GELENEKSEL ESNAF ZİYARETLERİNE BAŞLADI
KADIN KENT GÖNÜLLÜLERİ TOPLANTILARI BAŞLADI