Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Başbağlar Anmasına Katıldı

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“MEZHEP SAVAŞI ÇIKARMAYA NİYETLENDİLER”

-“ALEVİLER VE SÜNNİLER KARDEŞTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Erzincan’dan Başbağlar katliamının 31’inci yıldönümü anmasına katıldı. Özel burada yaptığı konuşmada, “Hesap bu ülkede mezhep kavgası çıkarmak. Terör örgütü ki hepimizin birliği ve beraberliğine kastetmiş. O terör örgütü ya da o terör örgütünü kullanan başka güçler ‘mezhep savaşı çıkarır mıyız’ diye niyetlendiler. Bu büyük acıya rağmen iki tarafın da acılarını yüreklerine gömen ve birbirlerini seven, vatanını seven insanları bütün dünyaya bir büyük insanlık dramından, nasıl bir insanca mesaj, nasıl bir kardeşlik, birlik ve beraberlik çıkarılır, onu gösterdiler. O gün o acılarında, bu mezhep kavgasına yönelmeyenlerin verdiği mesajı bugün bir kez de buradan ben ifade etmek isterim ki Türkiye Cumhuriyeti’nde Aleviler ve Sünniler kardeştir. Türkler ile Kürtler kardeştir. Buna kast edenler de kalleştir” ifadesini kullandı.

Erzincan’dan Başbağlar katliamının 31’inci yıl dönümü anmasında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “31 yıl önce yüreklerinde katlanılmaz bir acı hisseden, bir büyük acıyı burada yaşayan Bağbağlar köyünün yüreği yanık, kalbinde vatan, millet ve bayrak sevgisi olan güzel insanları. Hepinizi saygı ile selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Aslında biraz önceki konuşmalarda birliğin ve beraberliğin önemi, ülkenin ortak menfaatlerinde bir arada olmak, tasa ve kıvançta ortaklaşabilmenin önemini ifade eden çok önemli konuşmalar oldu. Devletin ve milletin birliği ve bütünlüğüne vurgu yapan önemli konuşmalar oldu. O sırada ben bu konuyu hiç kelimeler kullanmadan ifade eden bir olaya tanık oldum. Bir Sayın Sevgili gazimiz, ev sahibi olmanın verdiği heyecan ile geldi ve protokole çay dağıtıyordu. Sayın Valim ayağa kalktı ve zorla elinden aldı. Götürdü dedi ki ‘Gazi çay dağıtır mı hiç?’. Gazi bu milletin devletine duyduğu sevgiyi ifade ediyordu. Sayın Vali de bu devletin devlet adamlarının milletine ve gazilerine, şehitlerine, onların ailelerine gösterilmesi gereken saygıyı, devletin kibir değil alçak gönüllük olduğunu gösteriyordu. İkisine de yürekten teşekkür ederiz” dedi. Özel şöyle devam etti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri