Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Yoksulluğu Unutturmaya Kalkıyorsun, Bu Oyuna Gelmeyeceğiz”

“BUGÜN YAŞANAN YOKSULLUĞUN SEBEBİ, ‘BEN BİLİRİM’ DİYEN ANLAYIŞIN YAŞATTIĞI EKONOMİK FELAKETTİR”

“EY ULAŞTIRMA BAKANI, SEN KENDİNİ AKILLI AHALİYİ SAF MI SANIRSIN?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale Belediyesi ziyareti sonrası Halk Buluşmasında konuştu. Özel, TBMM’de Salı günü İsrail'in saldırıları ve Orta Doğu'daki gelişmelere yönelik yapılan kapalı oturuma ilişkin olarak, “Anladık ki Tayyip Bey, ona daha önce oy veren seçmenin ve 31 Mart‘ta artık onu ikinci parti yapan seçmenin, sarı kartı gösteren seçmenin, artık seçim isteyen seçmenin kulağına şunu söylüyor: ‘Evet yoksulsun, açsın, işsizsin, güvencesizsin ama tehlike büyük. İsrail saldıracak, benim arkama geçmelisin.’ Bu oyuna gelmemek için gittik, sorduk ve dinledik. Çanakkale’den Tayyip Bey’e diyorum ki ‘Eğer bir gün gerçekten bir beka sorunu olursa o gün ne yaptığımızın şahidi topraklardayım ben şu anda. Çanakkale’deyim. Eğer bir gün bu ülke yeniden işgal ve saldırı tehlikesiyle karşılaşırsa merak etme. Bu meydanda, dedesi Conkbayırı’nda kefensiz yatanların torunları var. Evvelallah biz buradayız. Ama durduk yerde ‘Savaş olacak’ deyip, ‘Füze gelecek’ deyip, televizyonlara bunu konuşturup, yoksulluğu unutturmaya kalkıyorsun. Bu oyuna gelmeyeceğiz, gelmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Çanakkale Belediyesi ziyareti sonrası halk buluşmasında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün 31 Mart seçiminden sonra Atatürk’ün kurduğu partinin, tam 47 yıl sonra birinci parti olduğu 31 Mart akşamını birlikte yaşadığımız, Çanakkale’de 14 belediye kazandığımız, bizde olmayan üç belediyenin meclis çoğunluğunu kazandığımız, geçtiğimiz sefer büyük haksızlığa uğradığımız il genel meclisini yeniden kazandığımız, o gece hep birlikte gözyaşlarını tutamadığımız güzel insanlarla birlikteyim” dedi. Özel şöyle devam etti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri