Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, New York’ta Türkevi Önünde Konuştu

“BUNDAN SONRA TEMASLARIMIZI OTEL LOBİLERİNDE DEĞİL TÜRKEVİ’NDE SÜRDÜRECEĞİZ”

“SOSYALİST ENTERNASYONAL’İN AB ÜYELİĞİNE DESTEĞİ SON DERECE ÖNEMLİ”

“CHP OLARAK DÜNYADAKİ TÜM MAĞDURLAR İÇİN MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, New York’ta bulunan Türkevi binasının önünde yaptığı açıklamada, “Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi, New York’ta sadece konaklama rezervasyonları yaptıracak, otellerde, otel odalarında, otel lobilerinde, otel toplantı salonlarında değil tüm resmi temaslarımızı Türkevi’nde, Türkevi’nin şartları uygun olduğu şekilde sürdürecek” dedi. Sosyalist Enternasyonal’in Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefi için önemli bir destek sunduğunu kaydeden Özel, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği konusunda 77 üyesi olan Sosyalist Enternasyonal’in tam desteği son derece önemlidir. Bu binalar kalır, iktidarlar gelir gider, önemli olan Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin en iyi şekilde korunmasıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal demokrat kimliğimizden hiçbir şey kaybetmeden ama onun dünyada Türkiye’ye nasıl bir güç kattığının farkında olarak Türkiye için, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için ve dünyadaki bütün mağdur ve mazlumlar için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılmak için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde Türkevi binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özel, “Büyükelçimizi ve New York Başkonsolosumuzu ortak bir toplantıda ziyaret ettik. Kendilerinden hem Daimi Temsilciliğin Birleşmiş Milletler’deki faaliyetleri, temasları, yürüttükleri süreçler hakkında ayrıntılı bilgiler aldık hem buradaki Türk toplumuyla ilgili Başkonsolosumuzun uzun bilgilendirmelerini aldık hem Türkiye'nin dış politikası ile ilgili çeşitli görüşlerimizi paylaştık” dedi. Özel, Türkevi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri