Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Depremzedelere de Deprem Bölgesine de Biz Sahip Çıkıyoruz”

“KİMSE UNUTMASIN Kİ TÜRKİYE’DE KİMSEYİ ZENGİNLERE EZDİRMEYİZ”

“ONLARLA OTURUP ANAYASA KONUŞMAYA DEĞİL SİZLERLE KURTULUŞU KONUŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel burada yaptığı konuşmada, “Depremin üzerinden 20 ay geçti. Yani neredeyse iki yıl oluyor. Konutların sadece yüzde 30’unu yaptılar. ‘Bir yılda 650 bin konut’ dediler. 20 ayda 100 bin konut verdiler. Şimdi biri çıkıyor 2026’da, biri çıkıyor 2025 sonunda… Görünen o ki daha yıllarca depremzedeler konteynerde, çadırda kalmaya devam edecekler. Bakın devlet sözü verdiler. ‘Bir yılda anahtar teslim’ dediler. 10 depremzededen yedisi iki yıl geliyor hala daha çadırda ve konteynerde. Yarından sonra buradan selamlarınızı Hatay’a götürüyorum. İki ay Hatay’da arkadaşlarımız çalıştılar. İki gün orada duracağım. İncelemeler ve ziyaretlerde bulunacağım. MYK’yı Hatay’da toplayacağım. Nasıl size sahip çıktıysak, depremzedelere de deprem bölgesine de sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez-Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Özel, “Muhittin Başkan bu süreçten bana daha önce bahsetmişti. Dedi ki, ‘Efendim daha önce 2017 yılında protokolü yapılan, ‘İki yıl içinde evlerin anahtarlarını 2019 seçiminden önce size teslim edeceğiz’ diye söz verdikleri ama iktidara geldiğimizde, belediyeye geldiğimizde gördük ki bir tek çivi çakmadıkları bir kentsel dönüşüm projesi var’. Söz verdiler ve 2019’da yani 30 ay içinde 24 ay artı 6 ay varsa mücbir sebep 30 ayda tüm evleri, 6 bin 417 haneyi vereceklerdi. Bunun 5 bin 73’ü hak sahiplerine aitti ama hiçbirisini vermediler. Öyle bir sözleşme yapmışlar ki insanlara öyle bir cennet vaat etmişler ki, hiç okumadan imza atmış insanlar. Şimdi 750 lira kira yardımıyla, 750 lira taşınma yardımı sözüyle, ‘İki yılda evleri alacaksın’ diyerek kandırılan bu insanlar açıkta kaldılar. 5 bin 73 hak sahibine tek bir anahtar verilmedi. ‘Benim önceliğim bunu hızla tamamlamak’ dedi, bugüne kadar 4 kez anahtar teslim törenleri yaptı. Beşincisine gelmek bana nasip oldu” dedi. Özel şöyle devam etti:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri