Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Bellek Sergisinin Açılışında Konuştu

“CHP’NİN GENEL BAŞKANLARI ASLA VE ASLA DARBEYE MEYİL ETMEDİ, DARBECİYE YOL VERMEDİ, DEMOKRASİDEN ÖDÜN VERMEDİ”

“CHP’NİN HİÇBİR GENEL BAŞKANI BİR SANTİM EĞİLMEDİ, BİR ADIM GERİ ATMADI, BİR KELİME EKSİK KONUŞMADI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Bellek Sergisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Bu kapıdan girdikten sonra tarihin kritik kavşaklarında; 1972’de üç fidanın idamındaki gözyaşlarını, 1960 darbesinden sonra İsmet Paşa’nın idamlara mani olmak için gösterdiği insanüstü gayreti, bu partinin o günden bugüne 12 genel başkanıyla, asla ve asla ne darbeye meyil ettiğini, ne darbeciye yol verdiğini, ne demokrasiden ödün verdiğini, hiçbir genel başkanın bir santim eğilmediğini, bir adım geri atmadığını, bir kelime eksik konuşmadığını göreceksiniz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde oluşturulan Bellek Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Özel, “Bugün CHP’de çok gecikmiş, çok yerinde bir çalışmanın başlangıcını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın genel başkanlarımızın haklı uyarıları ile buraya ‘müze’ demiyoruz. Çünkü müze geride kalmış, tarihte kalmış eser ve yapıların muhafaza edildiği yerdir. Oysaki Cumhuriyet Halk Partisi canlı bir organizma ve her gün yenilenen, gençleşen, güçlenen bir yapı. Bunun için buraya ‘Bellek Sergisi’ adını vermeyi sayın genel başkanlarımızın takdirleriyle uygun gördük” ifadelerini kullandı. Özel, şunları kaydetti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri