Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Bilmediğimiz Hiçbir Şeyi Söylemediler”

“CUMHURBAŞKANI ELİYLE YAPILMIŞ MANİPÜLASYON ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

“BÜTÜN GAZETECİLERİ, TELEVİZYONCULARI ÜLKENİN GERÇEK GÜNDEMİNE DÖNMEYE DAVET EDİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de gerçekleştirilen İsrail kapalı oturumunun ardından “Bütün Meclis pür dikkat dinledik. Bilmediğimiz hiçbir şeyi söylemediler. Cumhurbaşkanı eliyle yapılmış manipülasyon, ana muhalefet partisi eliyle samimiyet tartısına çıkarılmıştır. Ve maalesef iktidarın kötü niyeti ortaya çıkmıştır. Sizin sorunlarınızı konuşmaya devam edeceğiz. Bütün gazetecileri, televizyoncuları ülkenin gerçek gündemine dönmeye davet ediyorum. Aksini yapanlar yoksul halkımıza karşı haksızlık yapar, haksızlığa ortak olur” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, İsrail kapalı oturumuna ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine, “1 Ekim’de Meclis yasama yılına başlarken Sayın Cumhurbaşkanı geldi, bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir cümlesi çok kritikti. Dedi ki, ‘Bir sonraki hedef Türkiye’dir, İsrail’in hedefindeyiz’ dedi. O gün hemen çıkışta zaten ilk olarak bunu söylemiştim, ‘Meclis’in kürsüsü herhangi bir kürsü değildir. Bu sözü söyleyen de herhangi biri değildir. Yürütmenin başındaki kişi, bütün bakanlıkların bağlı olduğu kişi, dış politikayı, istihbaratı, Milli Savunma Bakanını atayan kişi, ‘Türkiye’ye İsrail saldıracak’ deyip dönüp gidemez. Bunun için de derhal Meclis’in bilgilendirilmesini, aslında bizzat kendisi tarafından bilgilendirilmesini talep ettik. Bugün kendisi gelmedi, Sayın Dışişleri Bakanını ve Milli Savunma Bakanını yolladı” ifadelerini kullandı. Özel şöyle devam etti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri