Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Anayasa Çiğneyenlerle Anayasa Yapmayız”

“NİYETİNİZ DEMOKRASİ İSE BU İŞİN BÜTÜN AŞAMALARINDA SAMİMİYETLE OLURUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yeni Anayasa ve Kürt sorununa çözüm tartışmaları hakkında, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha önce farklı vesilelerle kamuoyu önünde açık biçimde, Meclis Başkanı ağzıyla, Sayın Erdoğan’ın çağrısıyla, sivil Anayasa söylemiyle davet edildiğimiz Anayasa masasına oturmadık. Mevcut Anayasaya harfiyen uyulmadıkça ve İstanbul Sözleşmesinden çıkılma gibi bir somut örneği de bir kez daha hatırlatayım, bütün antidemokratik tavırlardan vazgeçilmedikçe, Anayasa Mahkemesi kararları, AİHM kararları kabul edilmedikçe, yani Anayasanın en ufak virgülüne kadar tam sadakat gösterilmedikçe biz Anayasa çiğneyenlerle bir Anayasa yapmayız. Bu yüzden, ‘Öyle yaptık olmadı, böyle yaptık olmadı. CHP Kürt sorununa duyarlı. O sorunu çözecekmiş gibi yapıp, CHP’yi masaya böyle sokabilir miyiz?’ diyorsa, niyet buysa, biz oyuna gelmeyiz. Ama niyetiniz demokrasi ise bu işin bütün aşamalarında samimiyetle oluruz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da Kadın Sivil Toplum Kuruluşları ile kahvaltıda bir araya geldi. Özel, “Diyarbakır’da güne tam olması gerektiği yerden başladık. Kadın STK’ları ile bir araya geldik. 24 kadın STK temsilcimizle bir toplantı gerçekleştirdik” dedi. Özel şöyle devam etti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri