Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Alnının Teriyle Çalışan Her İşçi En İyi Maaşı Alma Hakkına Sahiptir”

“BEŞ YILLIK İKTİDARIMIZIN SONUNDA HER İKİ İŞÇİDEN BİRİ SENDİKALI OLACAK”

“İŞÇİ SINIFININ YÜZDE 75 ÖRGÜTLÜLÜK SEVİYESİNE ERİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’da grev yapan Yolbulan Metal Fabrikası işçileriyle bir araya geldi. Özel, “Alnının teriyle, gözünün nuruyla çalışan her işçi, en onurlu şartlarda çalışmak, en iyi maaşı almak ve bunun için örgütlü olma hakkına sahiptir. 1970’lerde CHP iktidardayken işçilerin yüzde 75’i sendikalıyken, bugün bu noktaya gelinmesi siyasi sürecin sonucudur. Türkiye’de emeği ile geçinen herkese şu sözü veriyoruz. Beş yıllık iktidarımızın sonunda önce yüzde 50’lik örgütlenme hedefini yani her iki işçiden birinin sendikalı olmasını sağlayacak, iki dönemin sonunda Ecevit’in bıraktığı yere, yüzde 75 örgütlülük seviyesi ve üzerine işçi sınıfının erişmesini biz sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Dörtyol’da Yolbulan Metal Fabrikası’ndaki işçilerin grev çadırını ziyaret etti. İşçilerin taleplerini ve sorunlarını dinleyen Özel, “Değerli emekçiler, bu pazar gününün erken saatlerinde il, ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz Osmaniye programına gideceğim süreçte beni sizin 109 gündür sürdürdüğünüz bu mücadele ile ilgili bilgilendirdiler. Genel başkan yardımcılarımızla birlikte sizi ziyaret etmeyi, mücadelenize destek sunmayı, sizin şahsınızda Yolbulan işçilerinin sorunlarını dinlemeyi arzu ettik, buraya geldik. Bizleri karşıladınız, hepinize teşekkür ediyoruz. Öncelikle sizlerin bu onurlu mücadelesini saygı ile selamlıyorum” dedi. Özel şöyle devam etti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri