Çocukların Okul Yolu Köprüsüne Esenyurt Belediyesi’nden Kalıcı Çözüm

Esenyurt’ta yoğun yağış sonrası köprüye akan çamur işmakineleri yardımı ve tazyikli su ile yıkanarak temizlendi. Önceki yönetimlertarafından çözülmediği için kangren haline gelen soruna Esenyurt Belediyesiköklü çözüm üretti. Belediye ekipleri köprüyü tamamen güvenli hale getirdi.

İstanbul’da önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayansağanak yağmur bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Esenyurt’ta da yoğunyağış nedeniyle Piri Reis Mahallesinde yer alan köprünün üzerine boş arazidençamur ve toprak parçaları akmış, Osman Nuri Bakırcı Ortaokuluna gidenöğrencilerin güzergâhı olan köprü kullanılamaz hale gelmişti. Gelen ihbarüzerine olay yerine ulaşan Esenyurt Belediyesi Fen İşleri ekipleri köprüyü önceiş makineleri ile temizledi ardından tazyikli su ile yıkadı. Tamamen güvenlihale getirilen köprü yeniden vatandaşların kullanımına sunuldu.

Hiçbir Yönetim ÇözümÜretmemiş!

Önceki dönem yönetimleri tarafından çözüme kavuşturulmadığıiçin bugüne kadar sorunların devam ettiği köprünün çevresinde gerekli imarçalışmalarını da yapan Esenyurt Belediyesi ekipleri, bundan sonra yaşanacaksorunların önüne geçmiş oldu. Köprüye artık çamurlu su akmayacağı için mutluolduklarını ifade eden vatandaşlar, yapılan hızlı ve çözüm odaklı çalışmalarnedeniyle Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürleriniiletti.

‘Sorun Kalıcı OlarakÇözüldü’

Yol ile boş arazi arasında yaptıkları çalışmalar ile sorununtamamen çözüldüğünü belirten Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü sahakontrol görevlisi Taylan Polat; “Birime gelen ihbar üzerine zaman kaybetmedenekip ve ekipmanlarımızla birlikte ilgili noktaya geldik. Okul bölgesinde hizmetveren köprü olması sebebiyle ilk olarak araziden akan çamur ve suyuntahliyesini yaptık. Ardından da dereden gelebilecek risklere karşı kanalçalışması yaparak önlemlerimizi aldık. Yine köprü ile arazi arasında yer alan kaldırımların bordür taşlarınıyükselterek soruna kalıcı bir çözüm üretmiş olduk” dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri