CHP'nin TBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, 5 Haziran’da yapılacak Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçimleri öncesinde,

Ankara, 5 Haziran 2024 – Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçimleri öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, AK Parti, DEM Parti, MHP ve Yeniden Refah Partisi (YRP) ile TBB yönetimindeki sandalye dağılımını görüştü. CHP, TBB yönetiminde 8 üye, AK Parti 3 üye, DEM Parti, MHP ve YRP ise birer üye ile temsil edilmesini önerdi.

31 Mart yerel seçimlerinde %37,7 oy oranıyla birinci parti olan CHP'nin TBB Başkan adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Haziran’da İstanbul’da İmamoğlu’nun adaylığını açıkladı. Özel, "Adayımız Ekrem İmamoğlu’dur" dedi ve partinin bu konuda birlik içinde olduğunu vurguladı.

Özel, Rize ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "TBB yönetimini oransal olarak paylaşıyoruz. 14 yöneticiden sekizini CHP alacak, altısını diğer partilere verecek" dedi. Zeybek, diğer partilerle temaslarda bulunarak bu öneriyi sundu. Partilerin CHP’ye konuyla ilgili dönüş yapması bekleniyor.

TBB Başkanlık seçimi 5 Haziran Çarşamba günü saat 13.00’te Ankara’da yapılacak. Seçimlerde 448’i CHP delegesi olan toplam 868 delege oy kullanacak. Özel, seçimlerden önce saat 11.00’de CHP Genel Merkezi’nde delegelerle bir araya gelecek

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri