CHP Lideri Özgür Özel: “Türkiye’yi Kurtaracak İttifak, İyilerin İttifakıdır; Onlardan Kurtulun, İyilerin Yanına Geçin”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi hakkındaki davayla ilgili, “Tüm Türkiye’yi iyilerin ittifakına, vicdan sahiplerinin ittifakına çağırıyorum. Bu bir siyasi ittifak değildir ama Türkiye’yi kurtaracak ittifak, iyilerin ittifakıdır. Akan kana, adaletsizliğe susmayan, iki kız çocuğunun babasının cenazesini başkentte bırakmayanların ittifakıdır. Bırakmayanlara, sırf ittifakımız sürsün diye buna susanlara, sırf bu yöneticilerin suçu ortaya çıkarsa partim de suçlu kabul edilir diye o ikisini def etmeyenlere söylüyorum. Onlardan kurtulun, iyilerin yanına geçin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş’in öldürülmesi hakkındaki davayı yerinde takip etti. Sincan Ceza İnfaz Kurumunda süren yargılama hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Özel, “Sinan Ateş cinayetinin karar günlerinde buradayız. Sayın Ayşe Ateş ile birlikte Sinan Ateş’in ablalarıyla, annesiyle, akrabalarıyla birlikte duruşmayı takip ettik. Maalesef Ayşe Hanım’ın bizi ziyaretinde dile getirdiği endişelerinin salona hakim olduğunu görüyoruz. Mahkeme fevkalade aceleci şekilde hiçbir talebi kabul etmediği gibi bütün talepleri reddettiği gibi ışık hızıyla karar vermeye çalışıyor. İki konuda herkes hemfikir. Birincisi burada sadece tetikçiler var, aracılar var. Esas azmettiricilerin bir kısmı, üzerinde gizlilik kararı olan diğer dosyadaki o dosyaya ‘Aman takipsizlik verin’ baskıları var. Orada Olcay Kılavuz var ve çok sayıda siyasi var. Tabii bir kısmı Ankara’da bir genel merkezde oturuyorlar ve onlar o dosyada da yok. Onlar o dosyaya takipsizlik verip, bu dosyadaki tetikçilere belli cezalar verip nasılsa buradaki uyuşturucu satıcısı, gençleri zehirleyen, salonda bile kimi nasıl vurmuş övünerek anlatan haysiyetsizler para karşılığı yatarlar. Öbür dosyadaki bağlantıları da kopartıp kendileri görevlerine devam etmeye çalışıyorlar” dedi. Genel Başkan Özgür Özel şunları söyledi:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri