CHP Lideri Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Toplantısında: “Bir Sonraki Toplantımızı Ramallah’ta Yapmayı Öneriyorum”

“BEŞ ÜLKENİN TEK YETKİLİ OLMASINI DOĞRU BULMUYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, New York’ta Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısında yaptığı konuşmada, tüm ülkeleri Gazze ve çevresinde yaşanan çatışmaları durdurma konusunda sorumluluk olmaya davet etti. Özel, “Bu konuda Prezidyum’a 2 somut önerim var. Gazze’de acil ateşkes sağlanması, insani yardımların geçişine izin verilmesi, rehinelerin serbest bırakılması amacıyla Sosyalist Enternasyonal’in Ortadoğu Komitesi aktif girişimlerde bulunmalıdır. Bir sonraki toplantımızı bütün dünyaya samimiyet ve ciddiyetimizi ilan etmek üzere Ramallah’ta yapmayı öneriyorum” dedi. Özel, “Geçen yüzyıldaki savaşın 5 galip ülkesinin, bu yüzyılın sorunlarına çözüm üretmede tek yetkili olmasını ve veto hakkı gibi anlamsız ve çağdışı hakkı hala kullanıyor ve sakınıyor olmalarını doğru bulmuyoruz. Birleşmiş Milletler’in daha etkin, daha demokratik ve daha adil bir yapıya kavuşturulması gerektiği artık bir zorunluluk halini almıştır” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Sözlerime Genel Sekreter Chantal’la, Paulina’ya Ad Hoc Toplantısında bizlere yapmış oldukları çok önemli katkılar için teşekkür ederek başlıyorum. Sosyalist Enternasyonal’in Prezidyum toplantısında, sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Madrid toplantımızdan bu yana önemli gelişmeler yaşadık. Avrupa’nın bir ucu olan İngiltere’de İşçi Partisi, diğer ucu olan Türkiye’de partimizin aynı dünya görüşüne sahip iki parti olarak seçimlerden birinci çıkmış olmasını son derece önemsiyorum. Ancak Avrupa’nın ortasındaki Portekiz, Fransa, Almanya gibi ülkelerde aşırı sağ partilerin tarihi yükseklikte oylar almasına da şahit olduk. Buna rağmen Fransa’da doğru ittifak politikası sayesinde, aşırı sağın iktidarının önüne geçilmiş olduğunu kayda geçirmek isterim. Bu gelişmelerin yanında; Avrupa’ya yönelik göç baskısının yükselmesi ile Schengen uygulamasının sıkılaştığını, göçmen karşıtı akımların ve şiddete varan olayların sayısının arttığını endişe ile takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. Özel, şunları söyledi:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri