CHP Lideri Özgür Özel, Bükreş’te Konuştu: “Fransa’da Aşırı Sağa Karşı Sandık Başına Gitmeye Davet Ediyorum”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: “AB’YE TAM ÜYELİK HEDEFİNİN KAĞIT ÜZERİNDE BIRAKILMASINI KABUL EDEMEYİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa’da yarın yapılacak Parlamento seçimlerinin ikinci turuna ilişkin yaptığı çağrıda, “Fransa’da oy kullanacak olan ve sözümüze değer veren tüm Fransız vatandaşı Türkleri bir kez daha aşırı sağa karşı sandık başına gitmeye ve oylarını demokrasiden yana kullanmaya davet ediyorum” dedi. CHP’nin Avrupa’nın bir parçası olduğunu vurgulayan Özel, “Türkiye’yi ortak değerlerimiz olan demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün öncüsü yapmak iddiasındayız. Bu iddianın sahipleri olarak Türkiye’nin AB tam üyelik hedefinin kağıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz. İktidar yolculuğumuz bu hedefimizin de yolculuğunun ta kendisidir” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi toplantısına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Sayın Başbakanlar, sevgili Pedro, sevgili Marcel, kıymetli başkan yardımcıları, değerli katılımcılar ve sevgili yoldaşlar. Anlamlı bir zamana denk gelen bu toplantıda sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese ve Romanya Sosyal Demokrat Partisine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile daha iki gün önceki seçimlerde büyük başarı elde eden kardeş partimiz İngiltere İşçi Partisi’ni de kutluyorum. Yine geçen yıl Başbakanlık görevini üstlenen sevgili Marcel’i de bir kez daha buradan tebrik ediyorum ve kıymetli ev sahipliği için teşekkür ediyorum” dedi.

“TARİHSEL BİRİKİME SAHİBİZ”

“Böyle bir zamanda Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi girişimini başlatmanın çok yerinde ve zamanında yapılmış bir girişim olduğunu belirtmem gerekiyor” diyen Özel, “Avrupa’da ve dünyada aşırı sağ yükseliyor ancak bu, solun ve sosyal demokrasinin gerileyeceği anlamına gelmemeli. Sosyalist Enternasyonal üyesi partiler olarak vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getirecek politikaları üretebilecek kapasiteye ve tarihsel birikime sahibiz. İnsanlarımıza bunu daha iyi anlatıp onları aşırı sağın yanıltıcı ve akıl çelici söylemlerine karşı uyarmak ve uyandırmak hepimizin elimizde. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 31 Mart seçimlerinde bunu başarabildik. Solun en önemli ve değişmez ilkelerinden birisi olan ‘değişim’ prensibi ile vatandaşlarımıza sosyal demokrasinin çağın şartlarına ayak uydurabileceğini ve gerçek sorunlarına kalıcı çözümler üretebileceğini gösterdik” ifadelerini kullandı. Özel, şunları söyledi:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri