CHP ile SPD Ortak Mutabakat Metni İmzaladı

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

“ÜLKEMİZİN AVRUPA BİRLİĞİ’NE TAM ÜYELİĞİ KONUSUNDA KARARLIĞIMIZA SPD’NİN DESTEĞİNİ VURGULUYOR”

“İKİ PARTİ, İKİ ÜLKE, İKİ HALK VE AVRUPA’NIN FAYDASINA GİRİŞİMLERİN İLK ADIMI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile imzaladıkları ortak mutabakat metnine ilişkin, “Bu metin ile partimin, ülkemizin Avrupa Birliği’ne tam üyeliği konusundaki kararlılığı, bu kararlılığa SPD’nin desteği vurgulanmaktadır. Bu metin sadece kağıda basılmış bir niyet mektubu, niyet beyanı değil; iki parti, iki ülke, iki halk ve Avrupa’nın faydasına birçok girişimin ilk adımını teşkil edecek önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, siyasi işbirliği protokolü imzalamak üzere beraberindeki heyetle CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Almanya SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile ortak basın açıklaması yaptı. Özel, “Ankara’ya, genel merkezimize hoş geldiniz, çok değerli genel başkanım ve sevgili yoldaşlarım. Bugün Türkiye’ye, Ankara’ya adımınızı atar atmaz, ayağınızın tozuyla ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etmenizden, ziyaretinizde size eşlik etmemizi talep etmenizden, Anıtkabir’de anı defterine yazdığınız o kıymetli cümlelerden ve biraz önce gerçekleştirdiğimiz heyetler arası toplantıda çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun Türkiye’ye benimsettiği değerlere, dünyaya örnek olan yurtta barış, dünyada barış anlayışına ilişkin kıymetli yaklaşımınıza müteşekkirim” dedi. Özel şunları kaydetti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri