CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Türkiye, Özgürlükler Ülkesidir, Milletin Yakasından Düşün”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba Kayserilioğlu ile Aliağa Ceza İnfaz Kurumunda görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye, özgürlükler ülkesidir. Bu Türkiye 100 yıl önce kurulmuş ve anayasal bir ülkedir. Bütün darbelere rağmen, bütün haksızlıklara rağmen bugünlere geldik. Son 22 yılda yaşatılanların geldiği nokta elbette utanç vericidir. Ama iktidara da diyoruz. Karışmayın. Milletin yakasından düşün” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, bir sokak röportajındaki açıklamaları nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu Aliağa Ceza İnfaz Kurumunda ziyaret etti. Özel, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Değerli basın mensupları, hepinizi saygı ile selamlıyoruz. Sizin işinizin bir parçası, bizim görevimizin bir parçası. Ama böyle olmaması lazım. Cezaevlerinin önünde haksız tutukluluklara karşı ziyaretler, çıkışında açıklamalar, güneşin alnında beklemeler. Bunlar Türkiye’nin hak ettiği şeyler değil. Türkiye’deki gazeteciler de bunu hak etmiyor, 33 yaşındaki genç bir Cumhuriyet kadını da gördüğü muameleyi hak etmiyor. Bizim de bu işlerle meşgul olmak yerine Türkiye’nin diğer sorunları üzerine yoğunlaşmamız lazım. Dilruba’yı cezaevinde ziyaret ettim. Dilruba’nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur. Bir kere düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak, çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Bu da anayasal bir haktır” dedi. Özel, şöyle devam etti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri