CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Türkiye’de Yoksulluğun Kabul Edildiği Ama Yok Edilmediği Bir Sistem Var”

“CHP OLARAK GELİR ADALETSİZLİĞİNE İTİRAZ EDİYORUZ”

“BU ÜLKENİN DAHA ÇOK KAZANMASINI VE ADİL PAYLAŞMASINI ÖNERİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Çekmeköy Belediyesi’nin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Özel, sosyal belediyeciliğin, sosyal eşitsizliklere müdahale etmeyi gerektirdiğine dikkat çekerek, “Bugün Türkiye’de maalesef yoksulluğun kabul edildiği ama yok edilmek yerine yönetilmesinin tercih edildiği bir sistem var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gelir adaletsizliğine itiraz ediyoruz. Bu zengin ülkenin daha büyümesini, daha çok kazanmasını, daha çok üretmesini, artanı ve mevcut olanı adil paylaşmasını öneriyoruz. ‘Sen yoksulsun, yoksul kal. Biz seni ne oradan çıkarırız, ne de tek başına bırakırız’ anlayışı, yoksulluğu yöneten anlayışı reddediyoruz” ifadesini kullandı.

İstanbul’da Çekmeköy Belediyesi’nin Toplu Açılış Töreni’nde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Çok önem verdiğim, partimizin çok önem verdiği, kadınları sosyal hayatın içine katan, çalışma hayatının içine katan ve çocuğun okul öncesi eğitimini sağladığı için gelecek nesillere yapılabilecek en önemli yatırım olan kreşin açılışı için buradayız. Özellikle burada hem selamlarını iletmek hem kendisinden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tek bir kreşi yokken şu ana kadar 104 kreş açan Ekrem İmamoğlu’na selam göndermek isterim, tebrik ediyorum kendisini. Burada bir açılış yapacağız, bir siyasi partinin genel başkanı var. Bu açılış yapılır, kurdele kesilir, övünülür ve geçilir. Buraya emeği olan birisinin emeği görülmezse bu siyasette olur ama o zaman hak yenmiş olur. Burada, protokolde başkanımızın yanında Sayın Ahmet Poyraz oturuyor. Önceki dönem, üç dönem üst üste Adalet ve Kalkınma Partisi’nden seçilmiş, Çekmeköy’e hizmet etmiş, son seçimlerde demokratik bir yarışla Orhan Çerkez’e devretmiş Başkanımız, buranın temelini atmış. O günkü Belediye Meclis üyelerine ve Ahmet Poyraz’a böyle bir temeli attığı için, Orhan Çerkez’e de bu vefalı davranışı için yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi. Özel, şunları kaydetti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri