CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Mesele Güçlü Olmakta Değil, Mesele Bir Ulusun Gönlünde Taht Kurmaktadır”

“19 MAYIS’TA BİR BÜYÜK MÜCADELE BAŞLADI”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Bandırma’nın Kurtuluş Yıldönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Bandırma Vapuruna binen Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasıyla bir büyük mücadele başladı. Mücadele, işgal altındaki toprakları kurtarmak, zor durumdaki ülkeyi işgalcilerden temizlemek ardından da genç bir Cumhuriyet kurmaktı. Bunu bir kişi, ‘Kararı ben verdim öyle olacak’ diyerek yapmadı. Samsun’dan Amasya’ya geçti. Amasya'dan Erzurum'a geçti, Sivas'a gitti, Hacı Bektaş'a gitti Türkiye'de katıldığı katılmadığı kongrelerde Kurtuluş Savaşı'nı, kurtulma azmini örgütledi, ardından kuruluşu yani demokrasiyi Türkiye Cumhuriyeti’ne kazandırdı. O büyük lider, onun arkadaşları hiçbir zaman, ‘Yetki elimizde, ne istersek yaparız, artık güç bizde’ demediler. Gücü milletten aldılar, halktan aldılar, onlara hizmet ettiler, onların gönlüne girdiler. 100 yıl sonra ölümünden 70, 80 yıl sonra, Cumhuriyetin kurucu kadroları hâlâ minnetle anılıyorsa, onların aziz hatıraları önünde her yaştan vatandaşımız gözyaşı döküyorsa, onun ismini duyunca herkesin tüyleri diken diken oluyorsa, mesele güçlü olmakta değil, mesele muktedir olmakta, tek söz sahibi olmakta değil mesele bu milletin, bir ulusun gönlünde taht kurmaktadır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinin 102’nci Kurtuluş Yıldönümü etkinliğine katıldı. Burada katılımcılara seslenen Özel, “Merhabalar. Hepiniz yazın sonuna doğru bu güzel kurtuluş gününde, bu güzel etkinlikte bizlerle bir aradasınız. Öncelikle kurtuluş gününüz kutlu olsun. Bugün Balıkesir'de seçimlerden sonra geçirdiğim dördüncü gün. Günde 3 - 4 belediyeyi ziyaret ediyoruz. Büyükşehir belediyesinin ve Balıkesir’de toplam nüfusun yüzde 94’üne denk gelen belediyelerin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kazanılmış olması, elbette doğru adayların belirlenmesine, elbette ilçe örgütlerimizin çalışmasına, elbette kampanyanın başarısına aitti ama bir başarı varsa bundaki en büyük pay sahibi Cumhuriyet Halk Partisi’ne, onun içinde bulunduğu Türkiye İttifakına sahip çıkan sizlersiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum sağ olun var olun” dedi. Özel, şunları söyledi:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri