CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Madımak Katliamı Anmasına Katıldı: “Bu Dava Kan Davası Değil, Can Davasıdır”

“BU MAYINLARI ELLERİMİZLE TEMİZLEYECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Madımak Katliamı davasının zaman aşımına uğratılmasını kabul etmeyeceklerini belirterek, “Bu bir kan davası değil. Kan davaları bile bir gün biter. Ama bu bir can davasıdır. Canlarımıza karşı işlenmiş insanlık suçudur. Türkiye’deki tüm canları tehdit eden bir insanlık suçudur. Nefret suçudur. Türkiye’nin barışının içine döşenmiş mayındır, dinamittir. Bu dinamitleri ve bu mayınları sadece gözü yaşlı analar, eşler ve çocuklar ya da davayı takip eden avukatlar temizleyemez. Bunu bütün siyasiler, bütün riskleri görerek cesaretle, bu mayınları ellerimizle temizleyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden 33 aydın için Sivas'ta düzenlenen törenlere katıldı. Özel ve kurmayları, Mevlana Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Heyet, diğer katılımcılarla birlikte katliamın yaşandığı yerde yürüyüşlerini sonlandırdı. Özel, burada “Bugün 2 Temmuz. Sivas Katliamının, Madımak Katliamının 31’inci yılındayız. 31’inci yılda buradaki ortak duygu; 31’inci yıl, birinci yıldır diyoruz. Bu acıyı unutturmamak, bu katliamı unutturmamak için birinci yıl ne kadar tepkiliysek bugün de o kadar tepkiliyiz” ifadesini kullandı. Özel, açıklamasını şöyle sürdürdü:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri