CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Emek Büroları Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi İçin Yola Çıkıyor”

“EMEKLE SERMAYE KARŞI KARŞIYA GELİRSE EMEĞİN YANINDAYIZ”

“BUGÜN EMEK, İKTİDARA DÜNDEN DAHA YAKIN”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli'de Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı. Özel burada yaptığı konuşmada, “Bundan sonra azın başında kavga eden değil ülkeyi büyüten, ülkeyi güçlendiren, ekonomiyi güçlendiren ve çok adil paylaşan bir ülkeyi hep birlikte yaratmak hepimizin boynunun borcudur. Akademik kurulumuz, yalnızca politika metinleri hazırlamakla kalmayacak, aynı zamanda bu politikaların toplumun her kesiminde karşılık bulmasını sağlayacak bir kılavuz görevi de görecektir. Sizlerin katkılarıyla emeğin hakkını aldığı, herkesin insanca yaşadığı bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Birlikte emeğin ve toplumsal adaletin ön planda olduğu, sosyal refah devletinin ilkelerine dayanan, güçlü ve adil bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” ifadesini kullandı.

Kocaeli'de Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı’na katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Kocaeli'deyiz. Çünkü burası emeğin başkenti. 31 Mart seçimlerinden sonra kazanamadığımız üç şehre çok üzüldüğümü ifade etmiştim. Bunlardan biri Kocaeli'ydi. Biri Gaziantep biri Samsun'dur. Bu şehirler Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem tarihinde çok önemli kentlerdir hem yıllarca büyükşehirlerini yönettiği kentlerdir. Hem Cumhuriyet Halk Partisi mademki sol, sosyal demokrat bir partidir, emeğin bu kadar güçlü olduğu bir kentte, Türkiye’nin nüfusunun yüzde 65’ni, ekonomisinin yüzde 80’ine yakınına hizmet edecek alanlarda belediye seçimlerini kazanmışken, Kocaeli’de bir olan belediyesini sadece üçe çıkarmış olması kabul edilebilir değildi. O yüzden ilk emek mitingimizi Gebze'de yapmıştık. Emek Bürolarının Akademik Kurul Toplantısı’nı yapıyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin dört bir yanında emek büroları çalışacak ama bir ayağı hep Kocaeli'de olacak. Bu emeğin başkentinde olacak ve bundan sonra Kocaeli’de başladığımız emek mücadelesiyle, alın terinin karşılığını artık alma değil verme yolunda adımları attığımız ilk gün içinde bugünü hatırlayacağız” dedi. Özel şöyle devam etti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri