CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Cumhurbaşkanı’na Çağrıda Bulunuyorum: ‘Bu Konuya Çözüm Gelsin’”

“BU ARKAMDAKİ ASLAN GİBİ İNSANLARIN CANINA MI KASTEDECEKSİNİZ YİNE?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Soma ilçesinden yola çıkan ve iş güvenliği ile düşük ücretler için hak arayan Fernas Madencilik işçilerini ziyaret etti. Özel, Somalı madenciler Kurtuluş Parkı’nda ziyaret etmesinin ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyorum buradan. Makul bir heyeti bakan ile birlikte kabul ederse, eğer programı bilmiyorum yani bugünkü programı ne? Uygun değilse Bakan Bey dinler, kendisine bilgi verirse bu konuya bir çözüm gelsin. Çünkü Fernas’ın patronu Batman milletvekiliniz. ‘Ben Cumhurbaşkanı’na anlattım, hak verdi’ diyor. Burada hak verilecek bir şey yok. Burada kul hakkı yiyorlar, buna hak veren kul hakkı yemeye hak verir” ifadesini kullandı.

Manisa’nın Soma ilçesinden yola çıkan ve iş güvenliği ile düşük ücretler için hak arayan Fernas Madencilik işçilerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bağımsız Maden İş Sendikası’nda örgütlü işçiler haklarını arıyorlar. Aslında durum o kadar açık ve net ki. Biliyorsunuz Soma faciasından sonra büyük mücadelelerle işçiler belli haklar kazanmıştı. Bunların en somutu yer altında çalışana iki asgari ücret verilecekti. Fernas Madencilik’te yer altında çalışan her işçiye iki asgari ücret yatıyor, başka bir şey yatmıyor. Yani şu, çok yoğun fazla mesai yapıyorlar. Haftada iki gün tatil hakları var. Hafta tatili deniyor buna. Bu tatillerinden bazen birini kullanıyorlar, bazen hiçbirini kullanmıyorlar. Buradan dünya kadar fazla mesai ve tatil hakkı parası biriktiği halde, işçilere 34 bin lira veriyorlar ve ‘tamamdır’ diyorlar. Aslında işçiler fiilen 18-19-20 bin liraya çalışıp, fazla mesai ile 34 bin lira alıyor. Eğer bu ülke hukuk devletiyse, Çalışma Bakanlığı’nın müfettişleri Çalışma Bakanlığı’nda şu kadar vicdan varsa, buna artık bir son verirler. Hani iki asgari ücret tabandı? Soma’daki diğer madenlerde iki asgari ücret alınıyor. Üstüne diğer haklar alınıyor. Bundan normali yok. İşçiler de buna isyan ediyor” dedi. Özel şöyle devam etti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri