CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Bugünden Seçimin Gününü Söyleyelim; Bir Sene Anlatalım, En Büyük Hakem Kararı Versin”

“YETERİNCE KÜFÜR, HAKARET DUYDUK; CEVAP VERMEDİK, TEVECCÜH GÖRDÜK, BÖYLE DEVAM EDİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete ilişkin açıklamalarına, “Vatandaş kavga isteyen, gerginlik yaratan sizi de görüyor. ‘Ben kavga etmem, vatandaşın derdiyle dertlenirim, bir kavgam varsa vatandaşın ekmek kavgasıdır, yoksulluk kavgasıdır, işsizlik kavgasıdır’ diyen Cumhuriyet Halk Partisi’ni de görüyor. Gelecek sene kasım ayı son tarihtir, 2025 Kasım. Tayyip Bey gelsin, vatandaşı rahatlatsın. Bugünden seçimin gününü söyleyelim. ‘Bir sene boyunca hepimiz bu milleti bu cendereden nasıl kurtaracağız’ anlatalım. En büyük hakem kararı versin. Biz yeterince küfür, hakaret duyduk. Cevap vermediğimiz için de milletimizin teveccühünü gördük. Bundan sonra da böyle devam ediyoruz” yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Gezi sürecine ilişkin açıklamalarının” sorulması üzerine, “Onun ne dediğini ben anlıyorum da Türkiye’de kimse anlamıyor. Çünkü Sayın Erdoğan’ın bir tane derdi var. Kutuplaşma, gerginlik ve onun üzerinden siyasi düşüşüne engel olmak. Kendisine bir akıl vermişler, ‘Efendim, normalleşme süreci muhalefete yarıyor, normalleşme süreci Cumhuriyet Halk Partisi’ne yarıyor. Aman, eski kavgalara dönelim.’ Üç haftada, her hafta, haftanın gerginliğini icat ediyor” dedi. Özel şöyle devam etti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri