CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Asgari Ücretli Maaşını Kiraya Verse Aç, Karnını Doyursa Sokakta Kalır”

“4 KİŞİLİK BİR AİLEDE İKİ KİŞİ ÇALIŞMIYORSA AÇLIK SIRINININ ALTINDA KALIYORLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın hatalı politikaları nedeniyle Türkiye’nin tarımda kendi kendisine yeten bir ülke olma unvanını kaybettiğini vurguladı. Aylık gıda harcamalarının tavan yaptığını da vurgulayan Özel, “Türkiye’de dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması, Türk-İş’in deyimiyle yeni açlık sınırı, 19 bin 830 lira. Bugün asgari ücret 17 bin lira, açlık sınırı 19 bin 830 lira. Bir kişi çalışıyorsa, o evde tek başına bile olsa zaten maaşı kiraya verse aç kalır, karnını doyursa sokakta kalır. Dört kişilik bir ailede dördü birden aç kalıyor. İki kişi çalışmıyorsa, açlık sınırının altındalar, kira ödemiyor olsalar bile” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım Konferansına katıldı. Önemli bir günde bir arada olduklarını kaydeden Özel, “Yazdan belki de son kalan böyle güzel bir günde Ankara’da böyle bir heyetle birlikte güne başlamak hepimiz için çok enerji ve umut verici. Bugün 16 Ekim Dünya Gıda Günü. 1943’te kurulan Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü’nün kuruluş günü, 1979’dan beri Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. Biz bugün bütün büyükşehirlerimizin kırsal kalkınma daire başkanlıklarını düzenli olarak koordineli olarak takip eden gıda, tarımdan sorumlu gölge bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız Erhan Adem’in koordinasyonunda bir toplantı gerçekleştirmek istedik. Bunun için en uygun yerin de Ankara ve Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu düşündük” dedi. Özel, şunları söyledi:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri