CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “29 Yıl Önce Yaşananların Binde Birini Yaşamaya Tahammülümüz Yok”

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:

-“MESELE VATAN OLUNCA GERİ YASLANANLARDAN DEĞİLİZ”

-“BARIŞIN SAĞLANMASINI SAVUNUYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Türkiye Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret etti. Özel, burada yaptığı konuşmada “Asla ve asla bir daha 29 yıl önce yaşananların değil bir benzerini binde birini yaşamaya tahammülümüz yok. CHP gelecek seçimlere kadar muhalefet partisi, millet o görevi verdi. Türkiye’de muhalefet partisiyiz ama dışarıya çıktık mı Türkiye’nin partisiyiz. Allah’ın izniyle gelecek seçimlerden sonra iktidar partisiyiz. Bunun için 30’uncu yılda tüm siyasi partilerin genel başkanlarını ayrı ayrı arayıp davet edeceğim. Şimdiden buradan söylüyorum, hep birlikte Bosna’da, Srebrenitsa’da olmamız lazım. 30’uncu yılın, 30’uncu yıla yakışır şekilde anılması, o acının birinci yıl gibi hatırlanması, hatırlatılması, belleklere bir kez daha nakşedilmesi için üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Derneğimizle birlikte fikri işbirliğine, sahada işbirliğine, lojistik işbirliğine, ne gerekiyorsa yapalım” ifadesini kullandı.

İstanbul’da Türkiye Bosna Sancak Derneği’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Bosna Sancak Derneği 1989 yılında kurulmuş, kurulduğu günden beri hep ivmesi yukarıya doğru gitmiş, hep güçlenmiş, hep birilerine güç vermiş bir dernek. Biraz önce sayın başkan ifade etti, Türkiye’de kurulan üç dernekten biri yaşıyor. Çok sayıda dernek var. Ama hepimiz biliyoruz ki bazı dernekler toplulukların kendilerine mekan yarattığı, imkan yarattığı, belli imkanlardan istifade etmek üzere kullanılan yapılar. Ama Bosna Sancak Derneği gibi kendisi için değil başkaları için, özellikle Bosna Hersek’teki akrabaları için bir şeyler yapan, bilge kral Aliya İzzetbegoviç’in ‘Unutulan katliamlar tekrarlanır’ sözünü unutmayan, nihayet BM’nin soykırım anma günü ilan etmesiyle, hem Bosna-Hersek’teki siyasetçilerle, Sancak’taki siyasetçilerle, Türkiye’de siyasetin bütün bileşenleri ile birlikte, büyük bir mücadele veren, iyi niyetli ve özverili insanların derneği burası. Sizleri tanıdığım için, birlikte olduğum için çok müteşekkirim, her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri