CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU HABERTÜRK TV’DE “ENİNE BOYUNA” PROGRAMINA KATILDI (28 ARALIK 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU HABERTÜRK TV’DE “ENİNE BOYUNA” PROGRAMINA KATILDI (28 ARALIK 2017) - "(69..

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU HABERTÜRK TV’DE “ENİNE BOYUNA” PROGRAMINA KATILDI (28 ARALIK 2017)

- "(696 sayılı KHK) Burada iki şey var. Cezai sorumsuzluk getiriyorsunuz. Bu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisindedir. Af getiriyorsunuz, KHK ile af getiremezsiniz. Parlamentoda nitelikli çoğunluk sağlanmadan af da getirilemiyor. Bir de geleceğe dönük düzenleme getiriyorsunuz"
- "Anayasa Mahkemesi, şu anda Anayasa’nın askıya alınmasına yol açmıştır. Şu anda Türkiye’de Anayasa uygulanmamaktadır. Bir Kanun Hükmünde Kararname ile ’Anayasa Mahkemesini kapattım.’ derlerse kapanır"
- "Guantanamo örneği verildi. Birisi, Erdoğan’a bilgi versin. Bu, ABD sınırları içinde bir yer değil. ABD topraklarında böyle bir yer kuramazsınız. Amerikan hukuku buna izin vermez. Bütün dünyanın lanetlediği bir olaydır"
- "(KHK’de yer alan ’tek tip kıyafet’ uygulaması) Siz aşağılayıcı bir düzenlemeyi getiriyorsunuz. Bu insanlar mahkum olmadı ki. Tek tip elbise giydirmek ne demek?"
- "(Cumhurbaşkanlığı seçimi) Demokrasiden yana olanların en az yüzde 60’ı sağlaması lazım. Çünkü Türkiye’nin sorunları çok ağırlaştı ve derinleşti. Bu sorunu çözecek olan demokrasi güçleridir"
- "(Cumhurbaşkanlığı adaylığı) Olabilir tabii. Dediğim gibi yeri ve zamanı gelir, oturulur, konuşulur, bir karar verilir"
- "(Cumhurbaşkanlığı seçimi) Demokrasiden yana ikinci tura kim kalıyorsa biz ona kesintisiz ve koşulsuz destek veririz. Ama belli ilkeler olmalı"
- "Deniz Gezmiş ile Erdoğan arasında bir kıyaslama tarihe ihanettir ve asla doğru değildir"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Habertürk televizyonunda "Enine Boyuna" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, Ece Üner’in sorularını yanıtladı.


Kaynak: chp.org.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri