Çanakkale Zaferi Koşusu'nun galibi Zincir Koparan oldu

3 yaşlı safkan Arap taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1600 metre mesafe çim pistte koşuldu.

2023 yılı Çanakkale Zaferi Koşusu'nda jokeyi Vedat Abiş ile start alan, Birkan Bora Akarsu'nun sahibi olduğu Zincir Koparan (Ayabakan - Demirgök / Demirkazık) pistten 1.46.28'lik dereceyle galip ayrıldı. Karacabey Tarım İşletmeleri yetiştirmesi doru erkek tay son startı olan ve zaferle noktaladığı G2 Karacabey Tarım İşletmesi Koşusu'nun ardından bu mücadeleyi de birincilikle tamamlamayı başardı. Faruk Serintürk'ün antrenörlüğünü üstlendiği safkan elde ettiği sonuçla yarış hayatının 6. startındaki 4. galibiyetini kaydetti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

İstanbul'da günün tek G1 yarışına jokeyi Halis Karataş ile katılan Bozkırefesi (Özgünhan - Aytolun / Altaha) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Hüküm (Uçanbey - Rabia / Odinhan) Gökhan Kocakaya idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Mehmet Kaya ile mücadelede start alan Kaşmir Tay (Onurkaan - İzsüren / İzbatur) pistten dördüncülükle ayrılırken, Girdabın Oğlu (Baba Mevlüt - Girdap / Don Juan) Müslüm Çelik idaresinde beşinci sırada yer aldı. Koşuda farklar ise 3,5 Boy - Baş - 2 Boy - 1 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Birkan Bora Akarsu'ya kupasını 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Albay Ahmet Yalçın İskender verdi.

52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Albay Ahmet Yalçın İskender ayrıca kazanan safkanın antrenörü Faruk Serintürk'e de plaket takdiminde bulundu.

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Hande Keskin ise kazanan safkanın jokeyi Vedat Abiş'e plaketini verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ve Can N. Güven ile davetliler de katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri