Cahide Koşusu’nda zafere uzanan Marlin oldu

Çim pistte 1400 metre mesafede düzenlenen yarışı Adnan Keskin’in sahibi ve yetiştiricisi olduğu kır dişi tay Marlin (Balıkhan - Turboşarj / Turbo) jokeyi Erhan Aktuğ idaresinde kazanmayı başardı. Hüseyin Ataş antrenesindeki kır dişi tay ilk Grup koşu zaferini elde ederken, üçüncü startında ikinci galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

2023 yılı Cahide Koşusu'nu izlemek için tıklayınız.

Kazanan tayın baş farkıyla gerisinde Halis Karataş idaresindeki Melanur (Cankardeşler - Güraçar / Bamka.3) ikincilikte yer alırken, Minik Anne (Baba Mevlüt - Bedesten / Batyskaf) Mehmet Akyavuz’la üçüncü, Silahlıkız (Silah - Urla Sultanı / Turbo) Ercan Çankaya’yla dördüncü, Yelda Tay (Özgünhan - Ayhanım / Bilgin) da Eray Çizik’le beşinci olarak pistten ayrıldı.

Marlin için koşudaki bitiriş derecesi 1.33.18 olarak kayıtlara geçerken, farklar Baş - 1/2 Boy - Baş - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi Adnan Keskin’e kupasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven takdim etti.

Kazanan safkanın antrenörü adına Batuhan Turgul’a plaketini İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız takdim etti.

Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven, safkanın jokeyi Erhan Aktuğ’a da plaketini takdim etti.

 

Cahide Familyası

1900’lü yılların başlarından itibaren Arap atçılığına birçok şampiyon safkan kazandırmış olan Cahide Familyası’nın, ülkemizdeki temsilcileri arasında G1 Hatay Koşusu galipleri Baltacı (1955), Siren (1960), Cansucan (1995) ile G1 Veliefendi Koşusu galibi Emirhan.2 (1993), G1 Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu galipleri Sezgin.1 (1956, 1957, 1958), Tunca (1987), Tacım (1988) ve Berkoş (1991) gibi isimler bulunmaktadır. Bu isimlerden Tunca, 3’ü G1 olmak üzere katıldığı tüm koşuları kazanma başarısı göstermiştir. Cahide Familyası, son yıllarda Ateştopu, Bayçora, Coşartay, Sonperde, Kılıçbaylım gibi yarış hayatı ve aygırlık kariyerinde başarılı olan isimleri de sahalarımıza kazandırmıştır. 1970 yılından beri düzenlenen Cahide Koşusu, 3 yaşlı dişi Arap tayları için sezonun en önemli mücadelelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri