Beş Litre Atık Yağ Bir Litre Deterjana Dönüşüyor

EsenyurtBelediyesi "Sıfır Atık" projesi kapsamında başlattığı çalışmayla, 5litre atık yağ biriktiren vatandaşlara 1 litre sıvı deterjan hediye ediyor.

Çevre dostuçalışmalarıyla dikkat çeken Esenyurt Belediyesi, bitkisel atık yağlarındönüşümü için yürüttüğü atık yağ toplama çalışmalarını sürdürüyor. İklimDeğişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün Sıfır Atık projesi kapsamında başlattığıçalışma ile lavaboya dökülmesi durumunda çevre kirliliği oluşturan atık yağlartoplanarak, vatandaşlara sıvı deterjan hediye ediliyor. Vatandaşların talebiüzerine adreslere giden ekipler, 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre sıvıdeterjan hediye ediyor. Bitkisel atık yağları geri dönüşüm olarakdeğerlendirmek isteyen Esenyurtlular, 5 litre ve üzerinde biriktirdikleriyağları teslim etmek için Esenyurt Belediyesinin 444 0 411 numaralı çağrımerkezini arayarak kayıt oluşturabiliyorlar. Talepler doğrultusunda evleregiden ekipler, atık yağları toplayarak geri dönüşüm şantiyelerine götürüyor.

“Çevreye Bir Katkımız Oluyor”

Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e çevreci ve duyarlı hizmetlerinden dolayıteşekkür eden Meltem Şafak Yücel, “Çevre kirliliği için atık yağlarımızınlavabolara dökülmemesi gerekiyor. Sularımızı korumak ve bizden sonrakinesillere aktarmak için bunu yapmak zorundayız. Belediyemize de böyle birhizmet sağladığı için çok teşekkür ederiz. Ben mümkün olduğunca toplayarakbelediyemize teslim ediyorum. Geri dönüşüm olarak kullanılıyor” dedi. SezenYaşakan ise şöyle konuştu: “Esenyurt Belediyesine bu hizmetinden dolayı çokteşekkür ediyorum. Ben de atık yağlarımı sürekli Belediyemize veriyorum.Arıyorum, hemen gelip alıyorlar. Çevreye bir katkımız oluyor.”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri