Başkan Özer, Kemik Erimesi Hastası Yiğit Can’ı Ziyaret Etti

Kemik erimesi hastalığı ile mücadele eden 9 yaşındaki YiğitCan’ın, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’den oyuncak istemesiüzerine Başkan Özer, Yiğit Can ve dedesini evlerinde ziyaret etti.

Başkan Özer, kemik erimesi hastalığı ile mücadele eden Yiğit Can’ısırtında taşırken, bir motosikletli kuryenin çektiği görüntülerle sosyalmedyada gündem olan dede Temir Demir ve Yiğit Can’ı evlerinde ziyaret etti.Yiğit Can’ın isteği üzerine kendisine oyuncak hediye eden Özer; “Esenyurt’taDemir Ailesi gibi binlerce hikâye var. Biz de bu ailelere elimizden geldiğinceyardımcı olmaya çalışıyoruz,” dedi. Başkan Özer konuşmasında aileye düzenliolarak; beyaz eşya, mobilya, aylık kart yardımı ile her gün sıcak yemek desteğide sunulacağını söyledi. Özer ayrıca Yiğit Can’ın tedavisinin düzenli olaraksürdürülebilmesi için hastaneye gidiş dönüşlerinin belediyenin hasta nakilaraçları ile yapılacağını belirtti.

“Sosyal BelediyecilikAnlayışıyla Bu İnsanlara Yardımcı Olmaya Çalışıyoruz”

Başkan Özer, sosyal devlet anlayışının önemine vurgu yaparak, “Birdevletin gücü, bir ailenin durumu ile orantılıdır. Çünkü bir zincirin gücü, enzayıf halkasıyla ölçülür. Devletin gücü, bakanların, başbakanların oturduğusaraylarla veya arabalarla ölçülmez. Esenyurt’ta böyle binlerce aile var. Birkısmı yoksulluk içinde, bir kısmı ise kötü alışkanlıkların tuzağına düşmüşdurumda. Bazıları ise geçim derdinde, akşam evine ekmek götüremiyor. Biz desosyal belediyecilik anlayışıyla bu insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz”şeklinde konuştu.

“İnsan Olmak:Kendi Gemisini Kurtarmak Değil, Geride Kalanlara Yardım Etmektir”

Başkan Özer, ekonomik imkânı olan herkesi yardıma davet ederek,“Bir belediye olmaksızın da bu insanlara yardım edebiliriz. Etrafınıza bakın;bu yoksul mahallelerde birkaç aileye yardım etmek, sizden bir şey eksiltmez amabir aileyi mutlu eder. Onların yaşamına renk katar ve hayata tutunmalarını sağlar.İnsan olmak böyle bir şeydir, kendi gemisini kurtarmak değil, geride kalanlarayardım etmektir,” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri