BAŞKAN İMAMOĞLU: “İÇİNE SİYASETİ SOKMADAN VATANDAŞA HİZMETİ BAŞARABİLMELİYİZ”

İstanbul’daki 39 ilçenin belediye başkanları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısıyla, 12 Eylül’de Yenikapı’da bir araya gelmiş, kentin sorunlarının tespiti ve çözüm yolları konusunda “ortak masala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette İmamoğlu’na, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Çakılcıoğlu ve Murat Kalkanlı ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman eşlik etti. Toplantıda, Üsküdar Belediyesi yetkilileri ile bazı meclis üyeleri de hazır bulundu.

İMAMOĞLU: “NETİCEDE İNSANLAR FAYDA GÖRSÜN”

Ortak masa toplantılarına Üsküdar’la başlamış olduklarını belirten İmamoğlu, “Hem Üsküdar’ın, İBB ile bağlantılı bize anlatacaklarını dinlemek hem de o ilçede yürüyen spesifik konularla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bu anlamda hem Genel Sekreterimiz hem Genel Sekreter Yardımcılarımız bize eşlik edecek. Bugün, sizin hazırlığınız tarafıyla Kirazlıtepe Mahallesi’nin sorunlarını dinlemek istiyoruz; nedir, ne değildir, kurum hafızası açısından. Bu sohbet öncesinde arkadaşlarımızdan sizinle ilişki kurulup bilgi alınmasını istemiştim, ön hazırlık yapılsın diye. Neticede insanlar fayda görsün. Sorun varsa çözülsün. İki kurum da birbirine o anlamda yardımcı olsun. Baktığımız pencere o. O yönüyle bugün ziyaretinize geldik. Bunu daha koordineli ve sık yaptığımızda, bütün ilçelerin kendi sorunları çözülür. İBB’nin de önünde dizilmiş olan sorunlar çözülür. Faydalı bir gün geçirelim istiyoruz” dedi.

TÜRKMEN: “DEVAM EDEN İŞLERİ İNŞALLAH TOPARLARIZ”
Ziyaretinden dolayı İmamoğlu’na teşekkür eden Türkmen de “Geçen de konuştuk toplantıda. Üsküdar’dan başlıyor olmanız da bizim için anlamlı. Sunum için hazırlık yaptık. İstanbul neresi? Bize göre Üsküdar; İstanbul. Üsküdar’a yapılacak işler, aslında sadece Üsküdar’la sınırlı değil, tüm İstanbul’u ilgilendiriyor. Sabit nüfusumuz 550 bin civarında, günlük hareketli nüfusumuz 2 milyon. Burası, Anadolu Yakası’nın son ilçesi, Avrupa. Yakası’na geçişin ilk ilk ilçesi. Bizim günlük topladığımım çöp miktarı, 750 ton. Çok ciddi bir rakam. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyemiz ve hükümetimiz birlikte güzel işler yapacağız. Zaten yapılıyor da. Önemli projelerin başlayıp, bittiği yer burası. Devam eden işlerimiz var. İnşallah toparlarız” diye konuştu.

İMAMOĞLU: “TOPARLAYACAĞIZ TABİİ Kİ”
İmamoğlu, Türkmen’in dileğini, “Toparlayacağız tabii ki. İstanbul’da hem biz hem siz, onun için seçildik. Hep beraber toparlayacağız. Hem entegre işler hem de mevcutta hedefler koymak lazım. Üsküdar, İstanbul’un en eski semtlerinden biri. Yakın dönemde de hızlı yapılaşmış ve kentsel dönüşüm için de önemli bir merkez Üsküdar. Sadece konuşulan Kirazlıtepe değil, birçok mahallesinde o sorun var, onu biliyorum. Ortak akılla, İstanbul’un hafızasına iyi işleri inşallah hep beraber yaparız. Ortak akıl, hizmet, vatandaş, insanlara açık, vatandaşın isteğini bilmek… İçine siyaseti sokmadan başarabilmeliyiz. Milletin bizden öyle bir beklentisi var bu dönem” şeklinde yanıtladı.

TÜRKMEN, SUNUM YAPTI
İmamoğlu ve Türkmen, daha sonra kurmaylarıyla birlikte sunumun yapılacağı toplantı odasına geçti. Yapacakları sunumun 4 başlıktan oluştuğunu kaydeden Türkmen, bunları şöyle sıraladı:

“Bir tanesi İBB’nin Üsküdar’da devam ettiği işler var. Onları sizlere son haliyle görselleri ile beraber sunmak isterim. İkincisi vatandaşlarımızın 5 yıllık, 10 yıllık isteklerini dikkate alarak bir takım yapılması gereken işler var, vaatler var onları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Üçüncüsü ise sizin de vakıf olduğunuz Kirazlıtepe Mahallemizde bir kentsel dönüşüm meselesi var. Herkes bir şey söylüyor. Bir de biz konuyu net bir şekilde doğrusunu sizlere anlatmak isteriz. Son olarak da spesifik özel konular var, onları sizle paylaşacağız.”

İMAMOĞLU: “SÜRECİ PRATİK BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRELİM”
İmamoğlu da “Bu bizim ilk masamız, bir bilgilenme masası. Bizim isteğimiz şu: Bundan sonra ilgili arkadaşlarımız, süreci pratik bir şekilde devam ettirsin” diyerek, şunları söyledi: “Dolayısıyla burası bir münazara masası değil, tartışma masası değil. Daha sonra da arkadaşlarımızın süreci hızlıca takip etmelerini isteyeceğiz. Üçüncüsü de şu: Zaten 39 belediye başkanımıza, bölge masaları tayin ettik. Siz de verdiğiniz ya da vereceğiniz bilgiler üzerinden sürecin nasıl gittiği konusunda takipçi olacaksınız. Ruhuna uygun hareket edelim diye söylüyorum. Yani ‘sizin dediğiniz-bizim dediğimiz’; ‘sizdeki bilgi-bizdeki bilgi’ değil. Münazara yapılacaktır; ama kendi uzmanlık alanı içerisinde yapılsın. Örneğin; bir sonraki buluşmada, -Kirazlıtepe çok konuşulduğu için söylüyorum- uzman arkadaşlarımız bir araya gelsinler. Ben, sürecin hızla toparlanmasını istiyorum. Oradaki insanların mağdur olmasını istemiyorum. Sizin getirdiğiniz yerden sonra, bizim de itekleyeceğimiz tarafı varsa, toparlayalım. Biran önceki oradaki sorun tartışılmaktan çıkarılsın. Temennimiz, isteğimiz budur.”


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İSTANBUL Haberleri