Bahçelievler'de yenilenen Kültür Sokağı açıldı. Renklenen duvarları, yeni ışıklandırma sistemi, müzik köşesi ile yeni bir yüz kazanan sokak keyifli bir 'Kültür Yolu'na dönüştü.
Bahçelievler Belediyesi, 600 metre uzunluğundaki Kültür Sokağı'nın açılışını gerçekleştirerek, caddeye yeni bir soluk kazandırdı. Sokak, renklendirilen duvarları, modern ışıklandırma sistemi, müzik köşesi, sergi alanı, duvarlara asılı tablolar, kedi-köpek ve kuş kulübeleri ile yeni ağaçlarla donatıldı. Kültür Sokağı’nın açılışı, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.
SANAT VE KÜLTÜR DOLU BİR SOKAK
Sokağa vatandaşların oturup dinlenebilecekleri banklar koyuldu, kitaplık alanları oluşturuldu. Gelecek günlerde sanatsal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapması amaçlanan Kültür Yolu’nda farklı sanat dallarından sanatçıların eserlerini sergileyebilecekleri sergi alanı ve müzik köşesi oluşturuldu.
KIYMETLİ BİR ADIM OLDU
Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe açılış kapsamında bir konuşma yaptı. Kaymakam Boztepe de şu ifadelerle projenin değerini vurguladı: " Nüfus açısından İstanbul'un en yoğun altıncı ilçesiyiz. Nüfus yoğunluğu açısından da en büyük uçucu ilçesiyiz dolayısıyla dar bir alanda çok ciddi bir nüfusu barındırıyoruz. Bu nüfus yoğunluğunun olduğu yerde otopark oluşturmak, vatandaşın sosyal hareket alanını oluşturmak, nefes alacağı alanlar oluşturmak kolay olmuyor. Bu anlamda bu proje çok kıymetli, dar bir alanda yoğun nüfusa sahip bir ilçede nefes alınacak alanlar oluşturmak kolay değil. Bu proje, bu zorlukları aşarak gerçekleştirilmiş çok kıymetli bir adım."
PRESTİJ BİR SOKAK
Güvenlik, estetik ve sosyal alanlar konusundaki önemli adımları vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Hakan Bahadır şu değerlendirmeyi yaptı: "Belediye olarak geldiğimizden beri vatandaşlarımıza uygun çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bizlere güvendiğiniz destek verdiğiniz içinde ben komşularıma teşekkür ediyorum. İlk defa gelenler vardır. Burada amacımız gerçekten bir Şişlide ki, Nişantaşı'ndaki, İstiklal caddesindeki, Kadıköy'deki bir cadde gibi olabilmek. Elimizden geldiğince vatandaşlarımız ne isterse yapmaya çalıştık. Adaylığımızdaki lansmanda 100 projemiz vardı. Bunun 98 tanesini gerçekleştirdik. İnşallah devamının da getireceğiz. Kültür Sokağımızın yakınına bir sokak daha yaptık. Kapalı cadde Mareşal Fevzi Çakmak caddesi orada da sürpriz bir şey yapacağız. Yakında o sokağımızda açacağız. Hizmetlerimiz devam ediyor" dedi.
Kültür Sokağı, vatandaşların dinlenebileceği banklar, kitaplık alanları, sanatsal etkinlikler için ayrılmış alanlar ve daha birçok özellikle dolu bir yaşam alanına dönüştü. Proje, sokakta sanat ve kültürle iç içe geçen bir atmosferin kapılarını aralıyor.