Bağcılar Metrosunun açılışı yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni projelerinden olan Esenler Otogar-Bağcılar-Başakşehir metro hattının açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşti.

 Başbakan Erdoğan, Bağcılar Meydanı'nda, Esenler Otogar – Bağcılar – Mahmutbey – Olimpiyat köyü - Başakşehir metro hattının açılış töreninde konuşma yaptı.


Açılışı gerçekleştiren Erdoğan, ''Başakşehir - Otogar arası 30 dakikada kat edilecek. Bağcılar ile Olimpiyat Köyü arası 16 dakikaya, Bağcılar -Başakşehir arasındaki yolculuk süresi ise sadece 20 dakikaya inecek" dedi.

29 Ekim’de açılışı yapılacak metro hattına değinen Erdoğan, ''Boğazda inşallah 29 Ekim'de açılışını yapacağımız metro ile onun biraz daha aşağısında çift katlı tüp geçit yapıyoruz. Böylece boğazın üzerinde, ikisi denizin altında olmak üzere, 3 tane de köprü olmak üzere, iki kıtayı birbirine 5 adet yoldan bağlıyoruz. Zamanla yarışıyoruz. Bu millete, bu yakışır'' diye konuştu.

Yeni metro hattının hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, "Açılışını yaptığımız hat ile İstanbul'da metro hatları uzunluğu artık 124 kilometreye ulaşıyor. 2004 yılında İstanbul'daki metro hattı uzunluğu 45 kilometre idi. 9 yılda bu hatlara 79 kilometre yeni hat ekledik ve toplam hat uzunluğu 124 kilometreye çıktı" diye konuştu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olan Kadıköy-Kartal Hattı'nın hizmete açtıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, halen yapımı süren Kartal-Kaynarca Hattı'nın 4,5 kilometre olarak bu hattı da Anadolu yakasına kazandırılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından metro hattının açılışı yapılarak hizmete sokuldu. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan Bağcılar durağından Başakşehir'de Metrokent durağına kadar metroyu kullandı. Metrokent durağı çıkışında vatandaşlar tarafından karşılanan Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı. Kalabalığın yanına giden Erdoğan, vatandaşlarla tokalaştı, çocukları öptü. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Sultangazi söyleşi günleri
Kimyasal gübreye karşı solucan gübresi
Minibüslerde akbil dönemi
80'lik ninelerin okuma-yazma aşkı
Beyoğlu’nda karla mücadeleye devam