Atıf Esenbel Koşusu'nda galibiyete Time To Shine uzandı

İstanbul İlkbahar-Yaz sezonunun 90. yarış gününde, 2+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele, 1400 metre mesafe çim pistte koşuldu.

2022 yılı Atıf Esenbel Koşusu'nda jokeyi Halis Karataş ile start alan, Ayşe Merve Kitapçı'nın sahibi olduğu Time To Shine (Luxor - Chantilly / Whipper) galibiyete uzanan safkan oldu. K. Levent Kitapçı ve Hakan Saner yetiştirmesi, Yağmur Gürsöğüt'ün antrenörlüğünü üstlendiği 3 yaşındaki doru erkek tay elde etti sonuçla kariyerinin ikinci Açık koşu zaferini, toplamda ise altıncı galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

1951 yılında yaşamını yitiren merhum Atıf Esenbel adına koşulan yarışa jokeyi Gökhan Kocakaya ile katılan Bright Hope (Torok - Tory Brae Lulu / Hurricane) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Luminary (Bosporus - Classical Girl / Distant Relative) Mehmet Akyavuz idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Müslüm Çelik ile start alan Grasyas (Lion Heart - White Lady / Okawango) dördüncü sırada yer alırken, Saetta (Kaneko - Polente / Unaccounted For) Vedat Abiş idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı.

Koşunun galibi Time To Shine için bitiriş derecesi 1.22.76 olurken, farklar 2 Boy - 3 Boy - 6 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.
 

Atıf Esenbel

1887 yılında İstanbul'da doğan Atıf Esenbel, Harp Okulu'ndan mezun oldu. Ardından İstanbul Süvari Binicilik ve Tatbikat Okulu'nda öğretmenlik yaptı. Süvari alayı kumandanı olarak Kurtuluş Savaşı'na katılan Esenbel, Lozan Barış Konferansı Murahhaslar Heyeti Üyeliği'ne atandı. 1939 yılında 6. Dönem Sivas Milletvekili olarak parlamentoya giren Esenbel, 7. Dönem Sivas Milletvekili ve 8. Dönem Malatya Milletvekili olarak TBMM'de görev aldı. Başvekalet Başyaveri olan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün yaverliğini de yapan Atıf Esenbel, Yarış ve Islah Encümeni Genel Sekreteri olarak da atçılığımızın ilk dönemlerinde önemli görevlerde bulundu. 1928 yılında Primerole isimli safkanı ile Gazi Koşusu'nu kazandı. 1951 yılında vefat eden asker ve siyasetçi Atıf Esenbel'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri