ATAŞEHİR “KENT BOSTANI” PROJESİNDE HAK SAHİPLERİ BELİRLENDİ

Ataşehir Belediyesi’nin ilçe sakinlerine dönemsel olarak ekim - dikim yaparak ürünlerini yetiştirebilecekleri bostan alanları sağladığı “Kent Bostanı” projesinde kura çekilişi gerçekleştirildi.

İklim krizine karşı toplumsal bir bilinç oluşturulması ve şehir yaşamında izole kalan bireylerde topluluk ruhunun yeniden canlandırması amacıyla başlatılan projeyle, Ataşehirlilere hem tarımsal üretim alanı hem de doğayla iç içe, huzurlu ve sosyal bir ortam sağlanacak.

Kimyasal gübre ve ilaç kullanımının yasak olduğu bu bostanda kendi elleriyle ekip diktikleri sebzeleri yetiştiren Ataşehirliler, tamamen doğal yollarla sağlıklı ve temiz gıdaya erişme imkânı bulacaklar.

Projeye başvuran Ataşehirlilere 6 aylık dönemler halinde 1.5 x 3 metrekare büyüklüğünde bostan arazisi sağlanacak.

23 Eylül’e kadar devam eden başvuru sürecinin ardından; 130 asil, 130 yedek hak sahibi 24 Eylül’de yapılan kura çekilişiyle belirlendi.

Barbaros Mahallesi Fesleğen Sokak’ta hizmete başlayacak Ataşehir Kent Bostanı’nın açılışı ise 29 Eylül’de gerçekleştirilecek.

 

KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ataşehir Haberleri