ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİ

Ataşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısı gerçekleştirilerek, önemli gündem maddeleri ele alındı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Adıgüzel, “Ekim ayı, ilçemiz için önemli kararların alındığı bir dönem. Ataşehir’in yararına olacak her projeyi hayata geçirecek ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak adımlar atacağız” dedi.

Ataşehir Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı, 7 Ekim tarihinde gerçekleşti. Toplantıya Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in yanı sıra, meclis üyeleri ve belediye bürokratları katıldı. Ataşehir Belediyesi, Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısının ilk birleşimini belediye binasında gerçekleştirdi. Toplantı gündeminin yoğunluğu nedeniyle 9 ve 10 Ekim tarihlerinde de 2 oturumun daha yapılacağı planlandı.

Toplantının başında, gündeme ilişkin konular için söz alan üyeler, önemli konular hakkında fikirlerini paylaştı. Ardından ilçenin ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi üzerine fikir beyanları sunuldu.

Meclis Toplantısında Yoğun Gündem

Ekim ayı meclis gündemi on beş maddeden oluşurken, bu ay bütçe ayı olması nedeniyle toplantının üç gün süreceği bildirildi. Gündemin ilk maddeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilirken, birçok madde Hukuk ve İmar Komisyonları’na yönlendirildi.

Konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Ateşehir’in yararına olacak her projede destek vereceklerini belirterek, “Ataşehir’in yararına olacak her projeyi hayata geçirmek için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi. Bu sözler, meclis içinde güçlü bir dayanışma mesajı olarak öne çıktı.

“Siyasetçi Eleştirilere Açık Olmalı”

Siyasi eleştirilerin öneminden de bahseden Başkan Adıgüzel, "Ben siyasetçi olarak eleştirilmeye açık olmalıyım," ifadelerini kullanarak, eleştirilerin siyasi hayatın bir parçası olduğunu vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yönelik Alınan Siyasi Yasak Kararına İlişkin: “Büyük Bir Yanlış”

Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada verilen “siyasi yasak” kararı hakkında konuşan Başkan Onursal Adıgüzel, "milyonlarca oy almış bir siyasetçinin siyasi hayatının böyle bir mesele üzerinden engellenmeye çalışması kadar büyük bir yanlış olamaz" dedi.

Başkan Adıgüzel; 6 Ayda Hayata Geçirdikleri Projeleri Anlattı

Başkan Onursal Adıgüzel, 6 ayda hayata geçirdikleri projelerini anlatırken, "Ataşehir’de ilk defa geniş kapsamlı yaz okulları düzenledik," diyerek çocuklara yönelik eğitim desteklerine dikkat çekti. Beslenme yardımları ve çeşitli sosyal yardımlar hakkında bilgi vererek, çocukların hayatına dokunmaya devam edeceklerini belirtti.

Çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlere erişimini kolaylaştıracak projelerin gerekliliğine dikkat çeken Başkan Adıgüzel, Ataşehir’in sokaklarında her hafta çocuklar için eğlenceli oyunlar düzenlediklerini ifade etti. Başkan Adıgüzel, ‘Ataşehir Çocuk Şenliği’ projesinden şu sözlerle bahsetti: “Ataşehir'deki çocukların ekonomik zorluklar içinde sinemayla ve çeşitli oyunlarla buluşması büyük önem taşıyor. Bugün bir AVM'ye gittiğinizde, bir çocuğu bir oyun alanına götürmenin ciddi maliyetleri var."

“Kentimizi Depreme Dayanıklı Hale Getirmek İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz”

Başkan Adıgüzel, olası deprem felaketine ilişkin, Ataşehir Belediyesi’nin 28 afet risk haritalarını tamamladığını hatırlattı ve İlçedeki 17 mahalleye deprem konteynerleri yerleştirmeye başladıklarını ifade ederek şu sözleri dile getirdi:

"Deprem, bizim için en önemli meselelerden biri. İşte bu neden her mahallemizde, her toplanma alanımızda bir konteynerımız olsun demiştik. İlk üç konteynerımızı yerleştirdik. Kentimizdeki altyapıyı güçlendirmek ve depreme dayanıklı yapılar inşa etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Ataşehir Belediye Meclisi, gündemdeki konuların görüşülmesinin ardından diğer oturumlar için sona erdi. Gelecek toplantılarda da önemli projelerin ele alınması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ataşehir Haberleri