Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu’nu Akatahan kazandı

Sekiz safkanın 2200 metre çim pistteki mücadelesinden, Mehmet Yıldız’ın sahibi olduğu, Hikmet Turan’ın antrene ettiği Akatahan (Özgünhan - Hankızı / Sezginbey) jokeyi Gökhan Kocakaya’yla galip ayrıldı. Sultansuyu Tarım İşletmeleri tarafından yetiştirilen 4 yaşındaki al at, son startında Niğbolu Koşusu’nda (G1) zafere imza atmıştı. Bugün elde ettiği sonuçla da 14’üncü startında 9’uncu galibiyetine ulaşmış oldu.

2024 yılı Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu’nu (Açık-G2/DH) izlemek için tıklayınız.

Bozkırefesi isimli safkan, jokeyi Selim Kaya’yla ikinci olurken, Ahmet Çelik idaresindeki Gülhatmi üçüncü, aprantisi Salih Çelik ile Eparven dördüncü, Hışman Çizik ile Eyyamı Bahur da beşinci sırada yer aldı.

Kazanan Akatahan için bitiriş derecesi 2.30.45 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise 3,5 Boy - 3,5 Boy - Burun - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende kazanan atın sahibi adına antrenörü Hikmet Turan’a kupasını, Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Hakan Nalbantoğlu takdim etti.

Hakan Nalbantoğlu ayrıca, safkanın yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin Müdürü Hüseyin Öcal’a da bir ödül takdim etti.

Törene Tigem At Islahı ve Yetiştiriciliği Dairesi Başkanı Dr. Ali Ayar, Tigem Şube Müdürü Yıldıray Çil, Anadolu Tarım İşletmesi Müdürü Hüseyin Yılmaz, Karacabey Tarım İşletmesi Müdürü Ünal Kılıç, Sultansuyu Tarım İşletmesi Atçılık Şube Şefi İsmail Çağrı Yılmaz ve Kulübümüz Asli Üyesi Hayrettin Karamazı da katıldı.

 

Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı hayvancılık ve bitkisel üretim alanında çalışmalarını sürdüren bir kamu kuruluşudur. Tarihi, 1800’lü yılların başına kadar uzanmakta olan işletme, 1815 yılında “Çiftlikat’ı Hümayun” olarak kurulmuştur. İşletmenin ilk dönemlerinde at, sığır ve koyun yetiştiriciliği yapılmış, 1886 yılından itibaren askeri birliklere topçu hayvanı yetiştirmek üzere, Macar aygır ve kısrakları satın alınarak yurda getirilmiştir. Savaş yıllarında kapanan işletme 1934 yılında Çifteler Harası olarak tekrar faaliyete geçmiştir. Hayvancılık ve tarımsal alanda faaliyetlerini sürdüren Çifteler Harası, 8 Haziran 1984 tarihinde çıkarılan kanun hükmünde kararname ile TİGEM’e bağlanarak, Çifteler Tarım İşletmesi Müdürlüğü adını almıştır. İşletmede, ağırlıklı tarımsal faaliyet olarak hububat ve yem bitkisi tohumculuğu yapılmakta olup, yılda 3.000 ton civarında sertifikalı tohumluk hazırlayarak çiftçinin hizmetine sunmaktadır. Anadolu Tarım İşletmesi ülkemizde Safkan Arap Atı yetiştiriciliği bakımından kaliteli safkan Arap atları ile Türk atçılığının gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Kendisine ait 45.000 dekar arazide faaliyet gösteren işletmede, 168 baş kısrak ve 10 baş aygır ile devam eden Arap atı yetiştiriciliğinin yanı sıra damızlık amaçlı süt sığırı ve tiftik keçisi yetiştiriciliği de yapılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri