Akgün Midillili Koşusu'nun galibi Artemisa Gentile oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.

2024 yılı Akgün Midillili Koşusu'na jokeyi Ahmet Çelik ile katılan, M. Selçuk San'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Artemisa Gentile (Approve - Khalasi / Shamardal) pistten galibiyetle ayrılan safkan oldu. Savaş Aydoğdi'nin antrene ettiği 4 yaşındaki doru kısrak kaydettiği bu sonuçla birlikte ilgililerine 7. kez galibiyet sevinci yaşatmış oldu.

Seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne olan koşunun ikincisi Splendid olurken, Pranayama üçüncü, Anadolu Baharı dördüncü, Moonlight Fairy de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Artemisa Gentile için bitiriş derecesi 2.05.07 olurken, farklar 1/2 Boy - 1/2 Boy - 2,5 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına Serkan San'a kupasını merhumun eşi Günsen Midillili verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce ve Genel Saymanı Adil Mert Kaya ile birlikte Asli Üyemiz Can N. Güven ve davetliler de katıldı.
 

Akgün Midillili

1935 yılında İstanbul'da doğan Akgün Midillili, lise eğitiminin ardından ticaret hayatına atıldı. Eski atçılardan babası Nuri Midillili'nin atlarıyla 1945 yılında atçılık camiasına adım attı. İki dönem İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği yaptı. 1999 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Midillili, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Üyeliği de yaptı. 2016 yılında aramızdan ayrılan Akgün Midillili'yi anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri