Adana Büyükşehir Belediyesi 9. Şehir Tiyatroları Festivali Başladı.

 

Türkiye’ninher köşesinden, birbirinden değerli ve seçkin şehir tiyatrolarını Adanalısanatseverlerle buluşturan Şehir Tiyatroları Festivali’nin 9’uncusu perdeleriniizleyicilere açtı. 

14Ekim Pazartesi günü başlayan ve 5 Kasım’da sona erecek olan 9. ŞehirTiyatroları Festivali’nin açılışında “Uçurtmanın Kuyruğu” adlı oyun sergilendi.17 farklı şehir tiyatrosunun birbirinden etkiyici oyunlarının sergileneceğifestival ile Adana adeta tiyatroya doyacak.

 

DUAYEN SANATÇI ZİHNİGÖKTAY’A PLAKET

Çoksayıda sanatsever, tiyatro yazarı, yönetmen ve oyuncunun katılımı ile AdanaBüyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen festivalin açılış törenine,duayen sanatçı Zihni Göktay da teşrif etti.

Göktay’a;tiyatroya vermiş olduğu emeklerinden dolayı “Adana’da Olmak Ya Da Olmamak”başlıklı teşekkür plaketi sunuldu. Duayen sanatçıya plaketi, Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından takdim edildi.

EMEKLİYİMAMA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUM

Göktay, “İnsanı insana, insanla anlatanyalansız dolansız montajsız bir sanatın erbabı olmak için 60 senedir emekliolmama rağmen çalışıyorum, çalışmaya devam edeceğim. Bu güzel şehir, Adana;seyircisinin beslemesiyle büyüyen bir tiyatroya sahip olduğu için daha çokdoğuracaktır, kendine daha çok yer tutacaktır” ifadelerini kullandı. 

ADANAİNSANINI ÇOK SEVİYORUM; MERT, DELİKANLI, BİR O KADAR DA HOŞGÖRÜ SAHİBİ

Kentin5 yıllık stratejik eylem planını üç temel ayak olan; “Varsıl, Güvenli veKeyifli Adana” üzerine inşa ettiklerini açıklayan Başkan Zeydan Karalar, “Adanagibi sanata değer veren, sanatçı yetiştiren, sanat öngörüsüne sahip şehrimle veAdanalı olmakla gurur duyuyorum. Hem Adana’yı hem de Adana insanını çokseviyorum; mert, delikanlı, bir o kadar da hoşgörü sahibi olan insanlarımızlagurur duyuyoruz” diye konuştu.

HOŞGÖRÜYÜİNŞA EDEN SANAT, TOPLUMLARIN ORTAK DİLİDİR

Sanatıntoplumların ortak dili olduğu gerçekliğine de dikkat çeken Başkan ZeydanKaralar, Adana’nın farklı kültürleri bir arada barındırdığını, sanatın da buhoşgörü iklimini sağlayan en önemli enstrümanlardan biri olduğunu vurguladı.Başkan Zeydan Karalar, “Sanata verdiği önemden dolayı Adana ile gurur duyuyorum.Adana, o kadar çok farklı görüşte insanı bir arada barındırıyor ve barış içindeyaşatıyor ki! Adana tam bir hoşgörü kenti, Cumhuriyet kenti ve Atatürkkentidir. İyi seyirler, güzel günler, barış dolu, kardeşlik dolu, sevgi dolugünler diliyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YURT HABER Haberleri