A. Yücel Birol Koşusu'nu Captain Fantastic kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.

2023 yılı A. Yücel Birol Koşusu'nu, Sema Ulaş'ın sahibi olduğu Captain Fantastic (Mshawish - Rahaf / Street Cry) jokeyi Mustafa Çiçek idaresinde kazandı. Moz. Org. San. Tic. A.Ş. yetiştirmesi, Batuhan Ay'ın antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkan ortaya koyduğu performansla kariyerinin 7. birinciliğini kaydetmiş oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışta Make A Fire (Sidney's Candy - Hamarat / Unaccounted For) pistten ikincilikle ayrılırken, Denizhan (Kaneko - Silva / Karelin) üçüncü, Hakna (Hakeem - Carna / Divine Light) dördüncü, Polpoo (Torok - Beverly Dancer / Royal Abjar) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Captain Fantastic için bitiriş derecesi 1.30.65 olurken, farklar Boyun - 1/2 Boy - Baş - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Nimet Arif Kurtel'e kupasını merhum Ahmet Yücel Birol'un kızı Işıl Birol Koç takdim etti.

Törene Kulübümüzün eski Başkanlarından Ömer Faruk Girgin, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ve Selman Taşbek ile Kulübümüz Asli Üyesi Esra Atman ve davetliler de katıldı.
 

Ahmet Yücel Birol

1945 yılında Ankara'da doğan A. Yücel Birol, kadın atçılarımızdan Hikmet Birol'un oğludur. Atçılık camiasına 1961 yılında adım atan Birol, uzun yıllar atçılık ve yetiştiricilikle uğraştı. Tutkuyla bağlı olduğu atçılığa, 54 yılını veren Birol, İngiltere, Fransa ve İrlanda'da yarışçılık ve yetiştiricilikten edindiği tecrübeler ve yenilikçi fikirlerle ülkemizde atçılığın gelişmesine öncülük etti. 1986 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Birol, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu. Birol Ekürisi olarak sahibi oldukları Vidar ve Welldone gibi safkanlarla Gazi Koşusu başta olmak üzere, ülkemizde ve Avrupa'da birçok yarışta kupa ve başarı elde etti. 2015 yılında aramızdan ayrılan A. Yücel Birol'u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri